Halal eten en geen alcohol op VVD-party

algemeen
0
21 mei '08
De Landelijke Dierenbescherming is wel fel tegen halal vlees omdat de geslachte dieren niet zijn bedwelmd.

 Er is grote commotie ontstaan over een VVD-ondernemersbijeenkomst die volgende maand in stadsdeel Zeeburg wordt gehouden omdat er geen alcohol geschonken mag worden en er alleen halal gerechten geserveerd worden, aldus Telegraaf.nl.

Op de 'borrel' is VVD-prominent Henk Kamp de hoofdgast en hij zal zijn licht laten schijnen over integratie en de discussie daarover aangaan met de aanwezigen. "De organisatie van dit diner, de VVD Zeeburg, vindt het nu ook al noodzakelijk elke Nederlander halal vlees door de strot te duwen. Met Wilders en Verdonk is schijnbaar nu ook het liberalisme vertrokken bij de VVD en verkwanseld voor de strikte islamitische leer. Ben benieuwd wanneer Rutte hoofddoekjes wil verplichten voor vrouwen", aldus een genodigd VVD-lid.
Koosjer


"Ik vind dat er best wel alcohol geschonken mag worden", zegt Eric van der Burg, VVD-fractievoorzitter in Amsterdam. "Ik vind dat iedereen vrij is in zijn keuze. Dus als men niet wil drinken, dan niet. Maar laat iedereen dat zelf beslissen. Met halal eten heb ik persoonlijk geen problemen, net zo min als met koosjer eten."

De Landelijke Dierenbescherming is wel fel tegen halal vlees omdat de geslachte dieren niet zijn bedwelmd. " Uit recent onderzoek van dierenartsen is gebleken dat het ongeveer een minuut duurt voor een beest is doodgebloed en al die tijd verkeert dat dier dus in complete paniek. Gelukkig gaan steeds meer islamitische groeperingen en ook joodse gemeenschappen op zoek naar manieren om de beesten op een of andere manier wel te verdoven. In dat geval hebben wij niets tegen halal geslacht vlees", aldus woordvoerder Niels Dorland.

© MAROKKO.NL 2008
halal vvd kamp alcohol zeeburg eric van der burg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi