Kanaleneiland krijgt een islamitische basisschool.

algemeen
0
22 mei '08
De aanvraag voor een islamitische basisschool in Overvecht komt van de nieuwe Stichting Islamitisch Onderwijs.

Een aanvraag voor zo’n school in Overvecht heeft het college van burgemeester en wethouders afgewezen, omdat die naar verwachting niet voldoende leerlingen trekt.

De school in Kanaleneiland had er dit schooljaar al kunnen zijn. Maar de initiatiefnemers, de Stichting Islamitische School, vond de door de gemeente toegewezen locatie niet geschikt, zegt manager Redouan Boudil. ,,We konden terecht in het gebouw van het Delta College aan de Europalaan. Daar vlakbij is ’s avonds een tippelzone. Dat vinden wij geen goede plek.’’

De stichting wil een ander gebouw en denkt in augustus 2009 met de school te kunnen beginnen. Volgens gemeentewoordvoerster Sylvia Borgman heeft Utrecht twijfels of de school wel binnen vijf jaar de benodigde 300 leerlingen zal tellen. Omdat het ministerie de stichting toestemming heeft gegeven om de school te starten, werkt Utrecht mee, aldus Ad.nl.

Waar de school in de wijk komt, is niet bekend. Volgens Boudil geeft dat de stichting, die Stiching Noor (verlichting) gaat heten, ruimte voor een goede voorbereiding. De basisschool wordt volgens Boudil een ‘liberale’ islamitische school. De stichting heeft al basisscholen in Almere, Lelystad en Hilversum. ,,Zo’n 60 procent van ons personeel is niet islamitisch. Wij willen gewoon kwalitatief goed onderwijs geven.’’

De aanvraag voor een islamitische basisschool in Overvecht komt van de nieuwe Stichting Islamitisch Onderwijs. Een aantal bestuursleden is betrokken bij de moskee aan de Winterboeidreef.

Volgens bestuurslid Abdelkarim Salihi bleek bij de moskee dat er behoefte is aan een islamitische basisschool in de wijk. ,,Onze school wil er een zijn voor alle stromingen binnen de islam,’’ zegt Salihi.

Het bestuur wil de afwijzing van burgemeester en wethouders eerst bestuderen, voordat over vervolgstappen wordt gesproken.

Momenteel telt Utrecht één islamitische basisschool, de Aboe Da’oedschool aan de Marnixlaan in Zuilen. Een initiatief van de Stichting Islamitisch Onderwijs Utrecht. De school heeft een vrij en open imago.

Volgens directeur Hoesein Nanhekkan levert een tweede school zeker concurrentie op. ,,Dat is geen probleem,’’ zegt hij. ,,Het houdt je scherp om beter onderwijs te geven.’’ De school heeft 380 leerlingen. Nanhekhan denkt dat hij er een aantal zal kwijtraken, simpelweg omdat voor een aantal ouders de school in Kanaleneiland dichterbij zal zijn.

© MAROKKO.NL 2008
stichting islamitisch onderwijs kanaleneiland redouan boudil
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi