Islamitische school krijgt laatste kans

algemeen
11
22 mei '08
De omstreden islamitische school Ibn Ghaldoun in Rotterdam krijgt van de gemeente nog één kans om orde op zaken te stellen.

Voor 14 juli moet het schoolbestuur een verbeterplan presenteren en ook aantonen dat de kwaliteit van het onderwijs echt is verbeterd. Dat zegt de Rotterdamse wethouder Leonard Geluk (CDA) van Onderwijs, aldus Elsevier. Als de school dat niet voor elkaar krijgt, zal hij ouders gaan afraden kinderen naar deze school te sturen.

Vorige week besloot Geluk de gemeentelijke subsidie aan de school tijdelijk stop te zetten en een openstaande huurschuld van 200.000 euro te vorderen.

Op de moslimschool is van alles mis: er staan onbevoegde docenten voor de klas en de kwaliteit van examens en leerlingenzorg is ver onder de maat.

De onderwijsinspectie heeft de school beoordeeld als ‘zeer zwak’, het laagste kwaliteitsniveau van Nederland. Volgens de inspectie is de situatie op Ibn Ghaldoun, ondanks eerdere kritische rapporten, alleen maar verslechterd.

Geluk heeft niet de bevoegdheid de school te sluiten, maar zegt daar ook niet op uit te zijn. ‘We willen dat de leerlingen goed onderwijs krijgen.’

De school kwam vorig jaar in het nieuws toen bleek dat de school 1,2 miljoen euro aan subsidie onrechtmatig had besteed, onder meer aan Mekkareizen.

© MAROKKO.NL 2008
ibn ghaldoun
rotterdam
islamitische school
leonard geluk
laatste kans
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi