'Vader wil zoon levenslang achter tralies'

algemeen
71
26 mei '08
De stewardess Christel Ambrosius werd in 1994 verkracht en vermoord in de woning van haar oma.

De nieuwe verdachte in de Puttense moordzaak, Ronald P., heeft eerder tegen zijn vader gezegd dat de 'Twee van Putten', die vastzaten voor de moord op de 23-jarige Christel Ambrosius, onschuldig waren. Dat zei de vader van de verdachte zondagavond tegen Peter R. de Vries in diens televisieprogramma.

Ronald P. zat een gevangenisstraf uit in dezelfde gevangenis als Wilco Viets en Herman Dubois, die zeven jaar lang vastzaten voor de moord. Tijdens een bezoek van zijn vader zou P. hebben gezegd dat hij het rot vond voor ze dat ze vastzaten, omdat ze onschuldig zijn. De vader van P. zei in het programma van de misdaadverslaggever dat hij destijds niet wist dat zijn zoon de uitspraken deed omdat hij zélf de dader was.

De vader van P. zei verder in de uitzending de zaak altijd met veel interesse te hebben gevolgd. Daarbij zou hij ook hebben gezegd dat de dader de zwaarst mogelijke straf diende te krijgen. Hij blijft bij die woorden nu blijkt dat zijn zoon mogelijk de dader is, zei hij.

Namens zijn hele familie sprak de vader van P. nog de hoop uit verder door iedereen in Nederland inclusief de media, met rust gelaten te worden. Zijn vrouw, de moeder van de verdachte, is het al te veel geworden. Zij heeft contact opgenomen met een psychiater. "Naar de mensen die mij en mijn familie kennen: laat ons met rust. Wij vinden het verschrikkelijk dat hij dit gedaan heeft."
 
De stewardess Christel Ambrosius werd in 1994 verkracht en vermoord in de woning van haar oma. Voor de moord werden Dubois en Viets een jaar later veroordeeld tot tien jaar celstraf. Zij hadden de moord in eerste instantie bekend, maar trokken die verklaring later in omdat die onder druk van het Openbaar Ministerie zou zijn afgelegd.

De Hoge Raad bepaalde medio 2001 dat de zaak moest worden heropend. In 2002 werden de mannen na ruim zeven jaar door het hof in Leeuwarden alsnog vrijgesproken. De twee kregen ieder ruim negen ton schadevergoeding toegewezen, aldus Depers.nl.

Een vergelijking van DNA-materiaal van P. met materiaal dat is gevonden op het lichaam van Ambrosius leidde dinsdag tot de aanhouding van de nieuwe verdachte. De toen 18-jarige Ronald P. woonde ten tijde van de moord bij zijn ouders in Putten en was tijdens de moord niet thuis. De vader van P. zei nooit iets van bovengemiddelde interesse van zijn zoon in de zaak te hebben gemerkt.
 
Peter R. de Vries is jaren bezig geweest de onschuld van Herman Dubois en Wilco Viets aan te tonen. In een reactie op de arrestatie sprak hij dinsdag van de mooiste dag uit zijn carrière.

© MAROKKO.NL 2008
putten peter r. de vries christel ambrosius ronald moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi