'Ontevreden vrouwen hebben hogere kans op zwangerschap'

algemeen
7
26 mei '08
Sterilisatie krijgt van alle anticonceptiemiddelen de hoogste waardering.

Driekwart van de Nederlandse vrouwen die de pil of condooms als anticonceptiemiddel gebruiken, is hier niet tevreden over. Ze vergeten de pil soms en zijn af en toe bang toch zwanger te zijn. Dat meldt de Rutgers Nisso Groep maandag op basis van een enquête.

De ontevreden vrouwen hebben een vijf keer hogere kans om ongewenst zwanger te worden vergeleken met vrouwen die wel tevreden zijn. Ook gebruiken deze vrouwen vaker de morning-afterpil.
Sterilisatie krijgt van alle anticonceptiemiddelen de hoogste waardering. Zeventig procent van de gesteriliseerde vrouwen is hierover tevreden. Van methoden als de ring, het hormoonspiraal, het huidimplantaat en de pleister, krijgt het spiraal de meeste waardering.

De keuze voor de pil of het condoom zou vaak niet bewust worden gemaakt. Vooral jonge vrouwen krijgen weinig informatie over andere anticonceptiemethoden, meldt de Rutgers Nisso Groep, die 1265 vrouwen ondervroeg via internet, aldus Depers.nl.

Huisartsen kunnen en moeten volgens de Rutgers Nisso Groep veel meer informatie geven over mogelijkheden naast de pil en het condoom. Betere begeleiding bij de keuze kan leiden tot minder fouten in het gebruik, waardoor het aantal ongewenste zwangerschappen wordt teruggedrongen. Daarvoor wordt dit jaar een methode ontwikkeld die vrouwen en artsen kan helpen de juiste keuze te maken.

© MAROKKO.NL 2008
zwanger vrouw rutgers nisso groep anticonceptiemiddel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi