Het wordt 30 graden!

algemeen
43
26 mei '08
De komende dagen kan de temperatuur weer oplopen tot wel dertig graden! Mei wordt een recordmaand.

Met een gemiddelde temperatuur van waarschijnlijk 16,2 graden, tegen 12,7 graden normaal, wordt de huidige meimaand de warmste bloeimaand. Het vorige record uit 1992 wordt daarbij met 0,6 graden scherper gesteld.

De komende dagen wordt het opnieuw behoorlijk warm waardoor de gemiddelde temperatuur over de gehele maand in De Bilt op ongeveer 16,2 graden weet uit te komen, dat meldt de Telegraaf.

Hiermee wordt het vorige record uit 1992 met 0,6 graden verbroken. In totaal telt De Bilt nu 8 zomerse dagen (maximumtemperatuur boven 25,0 graden) en gezien de ontwikkelingen deze week komen we op twaalf of dertien zomerse dagen uit.

Een gemiddelde maandtemperatuur van 16,2 graden is zelfs voor juni aan de hoge kant. Normaal is het dan gemiddeld een graad kouder.

Met een zuidoostelijke wind komt vooral rond het midden van de week zeer warme en vochtige lucht naar ons land. Op veel plaatsen wordt het zomers warm, maar in het zuidoosten kan het heel lokaal zelfs tropisch warm worden met een maximumtemperatuur van 30,0 graden of iets meer.

© MAROKKO.NL 2008
mei
warm
temperatuur
dertig graden
recordmaand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi