Ait Oud ontkent betrokkenheid bij moord op twee kinderen

buitenland
279
26 mei '08
Abdallah Ait Oud ontkent elke betrokkenheid bij de moord op Stacy en Nathalie.

Dat verklaarde hij op de eerste dag van zijn proces.

Maandag ging het proces tegen Abdallah Ait Oud van start voor het hof van assisen in Luik. De man wordt beschuldigd van de ontvoering van, de opsluiting van en de moord op de Luikse stiefzusjes Stacy Lemmens (7) en Nathalie Mahy (10). Hij moet zich ook verantwoorden voor de verkrachting van Nathalie. Het jonge duo verdween midden juni 2006 op een braderij.
De openbaar aanklager las de akte van inbeschuldigingstelling voor nadat de jury werd samengesteld. Vervolgens kwam de verdediging aan het woord. Abdallah Ait Oud pleitte over de hele lijn onschuldig. Wel gaf hij zijn aanwezigheid op de braderij toe. Zijn advocaat benadrukt het vermoeden van onschuld. Gemengde verwachtingen

De families van de slachtoffers woonden de eerste dag van het proces bij. Cathérine Dizier, de biologische moeder van Nathalie, kostert verwachtingen: “De waarheid. Ik zal pas rusten wanneer ik de volledige waarheid weet.” Het valt echter te verwachten dat Ait Oud de lippen op elkaar zal houden, aldus Gva.be
Didier Mahy, de vader van hetzelfde meisje, verwacht niets van Ait Oud op het proces. “Ik zal hem ook niet aanspreken of hem vragen stellen. Alleen mensen kan je ondervragen. Hoe meer men hem smeekt iets te zeggen, hoe meer hij zich superieur zal voelen in zijn stilzwijgen.”
De zitting wordt voorgezeten door Stéphane Goux. Marianne Lejeune vertegenwoordigt het parket-generaal. Het proces zal twee tot drie weken duren.

© MAROKKO.NL 2008
abdallah ait oud stacy lemmens nathalie mahy marianne lejeune
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi