Toni vreest voor 'ijzersterk' Oranje

sport
32
26 mei '08
Luca Toni kijkt uit naar het aankomende EK.

De 31-jarige aanvaller van Bayern München verkeert in de vorm van zijn leven en merkt op dat het winnen van de Wereldbeker naar meer smaakt. "Maar eerst moeten we nog maar eens de poule zien te overleven", houdt Toni een slag om de arm.

De Italiaanse spits kijkt met vertrouwen uit naar het EK, maar waakt voor onachtzaamheid. "Het eerste obstakel zal direct de zwaarste zijn", kijkt Toni met La Gazetta dello Sport vooruit op de eerste groepswedstrijd. De Italianen ontmoeten op maandag 9 juni het Nederlands elftal. "Ik ben zeer onder de indruk van Oranje, ik vind ze ijzersterk. Ze zijn in mijn optiek een van de beste landen op dit EK."

Ook de andere wedstrijden in groep C, de zogenaamde 'groep des doods', zullen volgens Toni niet meevallen, aldus Voetbalzone.nl. "Roemenië heeft de kwalificatie voor dit toernooi verdiend, we moeten niet denken dat zij gemakkelijk verslagen zal worden. Vervolgens spelen we nog tegen Frankrijk. Ik heb al tegen Franck Ribery gezegd dat ik hoop dat we de punten dan niet meer nodig hebben. Franck is niet alleen mijn vriend, maar bovenal een ontzettend goede voetballer die wedstrijden kan beslissen."

"We moeten waakzaam zijn", waarschuwde Toni zijn medespelers. "Als we denken dat we als Wereldkampioen gemakkelijk door zullen gaan naar de volgende ronde, dan gaat het ongetwijfeld mis. Ikzelf zal me voor de volle honderd procent geven. Na het winnen van het WK is het nu mijn droom om het EK te winnen en geschiedenis te schrijven."

© MAROKKO.NL 2008
luca toni
ek
italië
oranje
nederlands elftal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?