Column: Woont in Marokko ander volk?

algemeen
226
28 mei '08
Telegraafcolumnist Jos van Noord verbaast zich over het grote verschil tussen Marokkanen in Scheveningen en in Marrakesh..

"Vuile hómó's!" klonk het over de Scheveningseweg, net toen ik daar naar de haven fietste om wat verse visjes te kopen. Vier kliermarokkaantjes scholden vanuit hun auto een paar kerels uit bij de tramhalte. Te dom om te beseffen hoe ze zichzelf omlaaghalen.

Moet ík eens proberen, in Marokko!

Waarom geeft dat handjevol Noord-Afrikaanse medelanders telkens weer zo'n verkeerd visitekaartje af en hoor ik uit hun herkomstgroep nooit protest, zodat iedereen behalve Balkenende geïrriteerd raakt over die rotlui?

Met provocaties trek je aandacht. Zoals die relnichten die overal neukparken willen, ook al zijn ouders met kinderwagens niet gecharmeerd van die afgezakte broeken in het publieke wandeldomein. Krijgen ze weer een rapport van meehuilwethouder Van Alphen, die zijn sociale ambtenaren nog één keer laat uitleggen dat alles moet kunnen, aldus Telegraaf.nl

Wijkoudsten, buurtvaders, streetcornerwerkers voor die Berberklanten, je zou je als fatsoenlijke Marokkaan toch kapot schamen!

Uitkeringen voor nieuwkomers die ons haten. Per KLM naar ons land, maar dan moet die andere passagier wél verkassen, want moe-met-d'r-boerka wil niet naast een man zitten. Wil blote kunst weghangen, weigert een mannelijke arts, tolereert geen bouwvakkers in korte broek en gooit alle homo's liefst van een hoge flat, omdat sowieso niet-moslims niet deugen, want dat predikt onze salafistische imam in Den Haag luidkeels elke vrijdag, insha'Allah eerdaags onze vrije dag.

Een cartoonist tekent een rake prent - 'Met deze hand schud ik geen ongelovige de hand, maar neem ik uitsluitend zijn geld aan' - maar onze pliesie licht hem van z'n bed, met een man of twintig.
Gij zult niet klagen, komt de fundamentalist Balkenende zelf intussen met het Elfde Gebod.

Godgeklaagd.

Alsof er in Marokko een ander volk woont, zei mijn buurman, die met z'n blonde tienerdochter naar Marrakesh was geweest. De buurt had hem zó gewaarschuwd: ze gaan met hun tengels aan je dochter zitten!
Súperleuke vakantie gehad, iedereen aardig, lekker eten, niemand opdringerig, nergens getild. Een en al gedienstigheid en vriendelijkheid. Leuke jongelui, die hot en hip gekleed gaan. Helemaal top!
"Van wat ik in Den Haag zie, heb ik in Marokko níéts herkend", zei mijn buurman. "Zelfs de islam heeft daar iets positiefs!"
Als correspondent van Telegraaf woonde ik jarenlang in Cairo, naast een moskee. De imam was herhaaldelijk in Europa geweest en toen ik tijdens het Eid al-Kabir, het grote moslimfeest, als dinergast naast hem aan de lange buitentafel zat, zei hij mij: "In het Oosten vind je de Koran, maar zonder islam. In het Westen vind je de islam, maar zonder Koran!"
Voor homoseks schijnt Tanger het mekka te zijn, hoorde ik bij de tramhalte.

© MAROKKO.NL 2008
jos van noord marokko scheveningen marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi