Baby's te koop via internet

algemeen
8
28 mei '08
Nederlandse draagmoeders verdienen grof geld aan het illegaal afstaan van kinderen.

Dit blijkt uit een onderzoek van het weekblad Nieuwe Revu. Om deze verboden vorm van draagmoederschap te verbergen,wordt in sommige gevallen valselijk gebruik gemaakt van zorgverzekeringspassen.

Nieuwe Revu-journalist Marije Veerman plaatste verschillende oproepen op internet met de vraag wie voor haar als draagmoeder wilde fungeren. Daarop kwamen binnen enkele weken meerdere reacties binnen van vrouwen die zich als kandidaat meldden.

Na enkele gesprekken bleken alle vrouwen forse bedragen te vragen voor het draagmoederschap, variërend van 15 duizend tot 25 duizend euro. Sommigen gaven daarbij ruiterlijk toe dat het geld bestemd was voor luxe aankopen zoals een nieuwe keuken of een auto.

Voor het omzeilen van het wettelijk verbod op draagmoederschap en het ‘legaal’ maken van de illegale procedure,stelden verschillende draagmoeders voor gebruik te maken van de zorgverzekeringspas van de wensmoeder.

De bevalling vindt dan plaats onder de naam van de wensmoeder,die vervolgens zelf zonder problemen het kind kan aangeven na de geboorte, aldus de Telegraaf.

Een woordvoerder van Zorgverzekeraars Nederland noemt deze vorm van medische fraude in Nieuwe Revu ‘extreemgevaarlijk’. Zo bestaat de kans dat bij medisch ingrijpen de baby bloed met de verkeerde bloedgroep krijgt toegediend.

© MAROKKO.NL 2008
baby's
te koop
internet
illegaal
draagmoeders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi