Justitie doet onderzoek naar extreem rechtse website

algemeen
8
29 mei '08
Het MDI is verheugd dat politie en OM nu actie hebben ondernomen

De politie heeft gisteren een doorzoeking gedaan bij een persoon die vermoedelijk betrokken is bij de extreem rechtse website http://www.holland-hardcore.com/ . Bij de zoeking zijn onder meer computers in beslag genomen, meldt Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) .

De site is volgens het meldpunt een van de grootste Nederlandse extreem rechtse internetfora en is actief sinds 2003. Het MDI heeft over de site veel meldingen ontvangen van vaak zeer extreme discriminerende en racistische uitingen. Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag bevestigt het onderzoek.

Vooral antisemitisme, moslimhaat en uitingen gericht tegen Marokkanen zijn de afgelopen jaren veelvuldig voorgekomen op holland-hardcore.com. In 2006 heeft het MDI daarom voor het eerst aangifte gedaan, aldus Nrc.nl.

De organisatie is verheugd dat politie en OM nu actie hebben ondernomen en hoopt dat het onderzoek tot een succesvolle vervolging leidt, „zodat duidelijk wordt gemaakt dat in Nederland dergelijke haatuitingen op het internet niet worden getolereerd”.

Op de site zelf verklaren 'de beheerders' dat de MDI of justitie nooit strafbare uitspraken bij de beheerders zelf hebben aangemeld.

© MAROKKO.NL 2008
mdi holland-hardcore extreem rechts racisten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi