Column: Moslim zijn is altijd fout!

algemeen
0
29 mei '08
Het Nederland van Geert Wilders vreest dat de moslims in 2050 de grootste groep zullen vormen.

Als jonge moslim ben ik actief in het land, al meer dan tien jaar reis ik door Nederland, België en ook Duitsland om deel te nemen aan debatten, bijeenkomsten die de dialoog verkondigen en willen bewerkstelligen. Zo lang ik al bezig ben, zo lang kan ik mij heugen dat de Nederlandse samenleving de moslims voortdurend als gevaarlijke bekrompen, onbetrouwbare debielen neerzet. Er gaat geen dag voorbij of het gaat om de islam, zelfs als moslims niets zeggen of hebben gedaan, dan weet men er toch weer een draai aan te geven dat dit onderwerp wederom niet van de politieke agenda verdwijnt. Het beste voorbeeld waren de cartoons van afgelopen week. Een of andere cartoonist die het zo nodig vond om middels smakeloze en goedkope tekeningen op internet de aandacht te trekken, kreeg het voor elkaar heel politiek Nederland voor zich te winnen. Wat een niveau daar in de Tweede Kamer!

De vrijheid van meningsuiting is in ieder geval voor anti-moslims heilig, dat riedeltje hebben we nu wel uit ons hoofd geleerd. Maar wat mij erg verbaasde, is dat menige commentatoren en politici uitspraken deden die ons moeten doen geloven dat de moslims ook hieraan debet zijn. Er is geen enkele moslim die zijn mond opentrok, blij toe trouwens. Maar desondanks kreeg ik keer op keer via de media te horen dat “wij Nederlanders niet moeten toegeven aan radicale moslims”. De moslim sprak niet, maar zweeg heel wijs en misschien inmiddels ook uit gewenning.

Tja, ik hoor de mensen al denken: ‘wat een zielenpoot die Eddaoudi’. Alles behalve een zielenpoot, maar een trotse moslim die zegt waar het op staat en met een kleine minderheid moslims die de voorhoede vormt, opkomt voor de monddode en doodsbange moslim in dit land. Mensen zijn bang geworden om voor zichzelf op te komen; Nederland pleegt namelijk op grote schaal karaktermoorden en mondige moslims worden radicaal genoemd of hebben te weinig incasseringsvermogen. Of ze nemen, inderdaad zoals in dagblad Trouw van dinsdag 22 mei stond, geen deel meer aan alles wat maar de minste relatie met integratie heeft. En geef ze eens ongelijk als objectief waarnemer van de gang van zaken in Nederland. Noem het maar salafisme, radicalisme en ga zo maar het rijtje af. Al zat er in iedere moslim een salafist; ‘so what?’

Ik denk dat Nederland het salafisme, welke uitleg het ook krijgt, zelf aan het promoten is en ook onrecht doet. Het proces is erg simpel; de moslimjongeren zien alles waar de Dijsselbloempjes (PVDA) en mensen als Rutten (VVD) tegenaan schoppen juist als enige juiste weg. Vele Nederlanders (in bijzonder politici) zijn niet alleen dom, simplistisch, en onkundig wat deze materie betreft, maar overschatten zichzelf enorm met hun grote mond over alles wat anders is.

De islam, hoe vervelend ook voor dit soort personen, zal blijven groeien en bloeien op Nederlandse bodem. De moslimjeugd is trots op haar islamitische identiteit en laat dat steeds vaker zien. Dat is niet radicaal, maar juist een teken van het verstevigen van de eigen identiteit. De praktiserende moslim zou ook al een probleem zijn volgens sommigen, zo staat te lezen in dagblad Trouw:

“Geen 850.000 maar 200.000 praktiserende moslims ons land. Wordt Nederland beter van dit cijfer?”

Ik gruwel van deze kop en ieder intelligent wezen met mij. Het is zo dom en arrogant; praktiserend zijn is ook al niet goed genoeg Nederlander zijn. Totale assimilatie waarschijnlijk evenmin. Kortom, Nederlander worden wij nooit zo. En juist dit is schrijnend en tekenend voor deze tijd. Miljoenen worden er in integratiegerelateerde zaken gestoken, maar Nederland slaat het meest essentiële voor het gemak over; namelijk de mensen als Nederlanders te beschouwen en als zodanig te behandelen zodat men zich hier gerespecteerd, volwaardig en thuis voelt. Dat zou veel constructiever zijn. Zonder dit gevoel kun je de integratie van allochtonen wel vergeten en dat geld beter aan de belastingbetaler teruggeven.

Het Nederland van Geert Wilders vreest dat de moslims in 2050 de grootste groep zullen vormen. Lees de zin nog eens; is dit niet een ‘nette’ manier om angst en haat te zaaien en groepen tegen elkaar op te zetten? Een westerse, ‘beschaafde’ wijze om datgene te prediken dat door de gevreesde salafisten en ander moslimgespuis aan de andere kant van de lijn exact hetzelfde wordt gedaan?

Nederland, houdt toch eens op over de islam. En moslim, doe gewoon je ding en laat je niet gek maken. Nederland is ons land en daar houden wij van, ongeacht welke islam je aanhangt, belijdend of niet. Laten we de handen ineen steken en een halt toeroepen aan deze denigrerende en goedkope wijze van omgang. Blijf met jullie handen van onze moskeeën af en leef de democratische wetten na zonder gesjoemel en gedraai. Vrijheid van godsdienst is net zo heilig als de vrijheid van meningsuiting, of kent men dan in eens geen heiligdommen meer als het om religie gaat? Nederland, wordt niet het land van de dommen!


Nioweb.nl

© MAROKKO.NL 2008
geert wilders
moslims
ali eddaoudi
salafisme
groene lab
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi