Pedopartij presenteert nieuw partijprogramma

algemeen
168
29 mei '08
De PNVD werd opgericht in 2006, maar deed dat jaar niet mee bij de Tweede Kamerverkiezingen.

De Partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit (PNVD) heeft een nieuw partijprogramma gepresenteerd. De partij, die af wil van de bijnaam 'pedopartij', pleit opnieuw voor het legaliseren van seksuele omgang met kinderen ouder dan 12, aldus Depers.nl.

De partij wil verder dat de overheid zich alleen bemoeit met 'basisvoorzieningen', religieuze scholen worden afschaft, Nederland per direct uit de EU stapt, de overheid privéleven respecteert en 'jongeren de baas worden over eigen leven'. Dit wordt vertaald in actiepunten zoals het voorstel dat internet- en telefoonverkeer niet wordt opgeslagen en dat briefgeheim ook geldt voor e-mails en telefonische contacten. Daarnaast moet buiten naaktlopen worden toegestaan en het privébezit van kinderporno niet langer strafbaar zijn, zo staat op de website van de PVDN.

De PNVD werd opgericht in 2006, maar deed dat jaar niet mee bij de Tweede Kamerverkiezingen. De partij kreeg het niet voor elkaar om 570 steunverklaringen te verkrijgen, nodig om mee te mogen doen aan de verkiezingen. Volgens Uittenbogaard lukte dat niet omdat de lijsten met steunverklaringen openbaar zijn en iedereen kan zien wie ze getekend heeft. "Dat kan gevaarlijk zijn voor mensen die ons steunen."

Verder werken voorzitter Marthijn Uittenbogaard en secretaris Norbert de Jonge samen aan een boek, dat medio 2009 waarschijnlijk in eigen beheer wordt uitgegeven.

© MAROKKO.NL 2008
pedopartij pnvd tweede kamer marthijn uittenbogaard norbert de jonge
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?