Hogeschool beraadt zich op stappen tegen imam

algemeen
558
29 mei '08
Hogeschool InHolland beraadt zich op stappen tegen imam Bahaeddin Budak.

Aanleiding zijn uitspraken van de islamitische geestelijk leider over partnerkeuze en verkrachting op de website van de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO).

Budak is verbonden aan de lerarenopleiding islamgodsdienst, een tweedegraadsopleiding in Amsterdam, aldus de Telegraaf. Op de website van de NIO gaf hij antwoord aan een vrouw die door haar neef was verkracht en aan de imam vroeg wat ze met de situatie aanmoest. Budak gaf een antwoord waarvan velen vonden dat hij de schuld grotendeels bij de vrouw legde.

De hogeschool distantieert zich van de „ontoelaatbare“ uitlatingen van Budak en zal met de imam „een indringend gesprek“ voeren.

Budak heeft naar aanleiding van de ophef over zijn woorden de NIO gevraagd het artikel over de verkrachting van de website te halen, ook al staat hij nog steeds achter zijn woorden. De omroep vond dat „journalistiek gezien geen optie”. Daarop heeft de geestelijk leider de samenwerking met de NIO verbroken. Dat had tot gevolg dat zowel het bedoelde artikel als alle voorgaande artikelen van zijn hand van de website zijn verwijderd.

© MAROKKO.NL 2008
hogeschool inholland
imam bahauddin budak
stappen
partnerkeuze
verkrachting
nederlandse islamitische omroep
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi