Denen houden Oranje op remise

sport
49
29 mei '08
Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd om ook het tweede oefenduel in aanloop naar het EK winnend af te sluiten.

In het broeierige Eindhoven eindigde de wedstrijd tegen Denemarken in een 1-1 gelijkspel, aldus Voetbalzone.nl. Ruud van Nistelrooij scoorde het enige Nederlandse doelpunt na een fraaie combinatie.

Oranje opende sterk. Denemarken werd vanaf de eerste minuut teruggedrongen op de eigen helft, en met name de soepel verlopende samenwerking tussen het viertal Sneijder, Van der Vaart, Robben en Van Nistelrooij was zo nu en dan een lust voor het oog. Na een half uur spelen bracht een fraaie opening van Van der Vaart het scorebord in beweging.

De sterspeler van Hamburger SV vond Sneijder, die op zijn beurt Real-ploeggenoot Robben zocht. De Bedummer, voor het eerst sinds lange tijd weer eens in de basiself bij Oranje, bediende Van Nistelrooij die de bal met behulp van de Deense doelman Christiansen in het doel werkte.

De manschappen van Van Basten gingen door, en kwamen nog enkele malen gevaarlijk in de buurt van het Scandinavische doel. Robben liet zien de vorm van weleer weer enigszins hervonden te hebben, en was bij bijna iedere aanval betrokken. Aan de andere kant was het vooral Arsenal-spits Nicklas Bendtner die van zich deed spreken.

In de tweede helft liet de boomlange aanvaller zien hoeveel progresse hij het afgelopen seizoen heeft geboekt in de Premier League. Tegenstander Joris Mathijsen had weinig vat op de balvaste aanvaller, die na een klein uur spelen Christian Poulsen vond. De middenvelder van het Spaanse Sevilla kon voor de stilstaande Oranje-verdedigers het leer binnentikken.

Daarna waren het de Denen die het spel dicteerden. Zo kwam het zichtbaar vermoeide Nederland diverse malen goed weg na enkele knappe acties van Bendtner, die enkele ploeggenoten de kans bood. Oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson kopte van dichtbij over.

Met het inbrengen van wat vers bloed herpakte Oranje zich. Ryan Babel toonde zich een waardige vervanger van Robben, en liet zijn directe tegenstander enkele malen zijn hielen zien. De grootste kans was echter voor Jan Vennegoor of Hesselink. De Celtic-spits schoot op de benen van Christiansen. In de rebound mikte de eveneens ingevallen Dirk Kuijt te hoog.

Aankomende zondag krijgt Van Basten de laatste kans de puntjes op de i te zetten naar aanloop naar het eindtoernooi in Oostenrijk en Zwitserland. Dan fungeert De Kuip als decor voor het treffen met Wales.

© MAROKKO.NL 2008
nederlands elftal
denemarken
oefenduel
ek
gelijkspel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi