Marokkaanse broers beschoten café Rif

buitenland
17
30 mei '08
Een buurvrouw hoorde op 23 juni 2006 schoten in de Statiestraat.

Twee broers openden in 2006 het vuur op het Marokkaanse café Rif aan de Statiestraat in Berchem. Volgens hen schoot de uitbater eerst, maar die ontkent dat hij in zijn zaak was. De aanklager eist twee jaar voor de broers en acht de betrokkenheid van de cafébaas in het schietincident niet bewezen, aldus Gva.be.

Een buurvrouw hoorde op 23 juni 2006 schoten in de Statiestraat. Zij zag iemand een vuilnisbak door de vitrine van het café gooien en daarop drie mannen wegrijden in een Mercedes. Speurders vonden drie kogelinslagen in het raam van café Rif en twee in een rolluik aan de overkant van de straat. In het café liep een bloedspoor, maar er was niemand gewond.

De politie onderschepte enkele uren later de Mercedes met daarin de broers Mohamed en Abdellatif C. Zij gaven schoorvoetend toe dat zij in café Rif hadden gevochten met een grote Marokkaan, van wie het bloedspoor zou zijn en dat ze de vuilbak door de raam gooiden. Volgens hen beschoot uitbater Hassan E.M. hen door dat gat. Mohamed C. stelde dat de uitbater zijn cocaïnedealer was en hem beledigde over een drugsschuld.

De cafébaas ontkent dat en houdt vol dat hij niet in zijn zaak was omdat hij sigaretten was gaan kopen, wat werd bevestigd door de mede-eigenaar. Het vonnis volgt op 5 juni.

© MAROKKO.NL 2008
berchem cafe rif belgie marokkanen statiestraat mohamed hassan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi