Marokko wint met 3-0 van Ethiopië

0
1 jun '08
Marokko is de WK- en Afrika Cup-kwalificatiecyclus goed begonnen.

In eigen huis wonnen de Marokkanen met 3-0 van Ethiopië. Benjelloun, Aboucherouane en Kharja waren de doelpuntenmakers bij de thuisploeg.

Marokko miste in het duel tegen Ethiopië een flink aantal spelers. Marouane Chamakh, Nabil Dirar en Tarik Sektioui
waren allen geblesseerd. Chamakh zou zelfs de komende drie interlands niet inzetbaar zijn. De vervanger van Chamakh in de spits was Abdeslam Benjelloun (foto). De aanvaller, uitkomend voor het Schotse Hibernian, liet een goede indruk achter en scoorde één keer.

Al na drie minuten mochten de Noord-Afrikanen juichen. Uit een corner van Liverpool-speler Nabil El Zhar schoot
Aboucherouane op de lat, waarna
Benjelloun de bal in de rebound makkelijk binnen kon werken: 1-0. In de tiende minuut was het wederom raak. Sofiane Alloudi bediende Aboucherouane die, na een mooie kapbeweging, de bal laag in de hoek schoot: 2-0. Alloudi, die tijdens deze wedstrijd door delegaties van Lyon en Marseille werd bekeken, was verder
onzichtbaar.

In de tweede helft kreeg Marokko veel kansen. Vooral Benjelloun had het vizier niet op scherp staan. Pas in de slotfase wist de thuisploeg opnieuw toe te slaan. Een voorzet van invaller Mbark Boussoufa werd door Houcine Kharja met enig fortuin tegen de touwen gewerkt: 3-0.

Marokko staat nu samen met Rwanda, dat met 3-0 te sterk was voor Mauretanië, aan kop in Groep 8 van de WK- en Afrika Cup-kwalifcatieronde.

Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi zat niet bij de wedstrijdselectie van Marokko en mocht het duel vanaf de tribune bekijken.