Politie: Hogere boetes onzinnig

economie
8
2 jun '08
Sommige agenten hebben het er moeilijk mee om de hogere boetes uit te schrijven

Politiemensen vinden dat de verhoogde verkeersboetes alleen de staatskas spekken en zeker niet leiden tot een grotere verkeersveiligheid.

Sommige agenten hebben het er zelfs moeilijk mee om de hogere boetes, die sinds 1 april van dit jaar van kracht zijn, aan de overtreders uit te schrijven. Dat blijkt uit een interne enquête onder het personeel van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond, de grootste politieregio van ons land, aldus Telegraaf.nl.

Op de stelling dat de verhoging van de verkeersboetes vooral de staatskas spekt en niet de verkeersveiligheid ten goede komt, zegt meer dan 90 procent het eens te zijn. Op de enquête hadden 1400 agenten gereageerd, ongeveer een derde van het hele korps.


In het personeelsblad Geboeid reageren Rotterdamse agenten verbolgen. "Voor het niet dragen van een autogordel betaalde men in 2003 30 euro, nu wordt dat 90. Het bedrag is verdrievoudigd, maar de verkeersveiligheid verdrievoudigt hierdoor niet" , aldus een agente, die stelt dat de verhoging het soms moeilijker maakt om de boete 'te verkopen' aan de overtreder.

Een andere politieman zegt dat de agenten nu zelf hun minimale salarisverhoging ophoesten en als beloning al het commentaar van de burger over zich heen krijgen.

De leiding van het Rotterdamse politiekorps zegt in een reactie dat het 'niet verwonderlijk' is dat zo veel politiemensen het eens zijn met de stelling in de interne poll. "Immers, de overheid heeft zelf bij de begrotingsbehandeling de relatie aangebracht tussen de verhoging van de boetes en de financiering van de schoolboeken. Daar hebben we tijdens de uitvoering van ons politievak alleen maar last van in het contact met de burger."

© MAROKKO.NL 2008
politie boetes rotterdam rijmond enquête
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi