Bijna één miljoen voor aanpak drugsrunners Maastricht

algemeen
16
2 jun '08
Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) stelt bijna 900.000 euro beschikbaar voor de aanpak van drugsrunners in Zuid-Limburg.

Dat zegde ze maandag toe tijdens een bezoek aan een grenscontrole door de Belgische en Nederlandse politie op de A2 bij Eijsden. Van het geld kunnen onder meer camera's met automatische nummerplaatherkenning en helmcamera's worden gekocht.Ook kunnen daarmee extra rechercheurs worden ingezet.

Daarnaast komt er een meldpunt waar inwoners verdachte zaken kunnen melden, zei burgemeester Gerd Leers van Maastricht. "Jagen op drugsrunners is tot nog toe dweilen met de kraan open gebleken. We hopen dat we met dit geld even extra kunnen doorzetten'', aldus Leers.

De minister erkende maandag dat het Nederlandse gedoogbeleid voor coffeeshops in grensregio's overlast met zich meebrengt, dat meldt Nu.nl. "Het is nodig hard tegen deze overlast op te treden'', zei ze maandag.

De politie is blij met het extra geld. "We pakken nu alleen wat kleine krabbelaars, we willen netwerken blootleggen en bij de grote jongens komen'', zei een woordvoerder maandag. "Dit geld is daarvoor een goede eerste aanzet.'' Ter Horst zei in dit verband dat Den Haag in de toekomst meer structureel met geld over de brug wil komen.

Leers zei nog dat de recente sluiting van een grote coffeeshop in Terneuzen (Zeeland) 'gigantische effecten' voor Maastricht heeft.

Drugstoeristen die eerst Terneuzen als bestemming kozen, komen nu massaal naar Maastricht. Jaarlijks rijden 1,8 miljoen buitenlandse drugstoeristen Maastricht binnen.

© MAROKKO.NL 2008
minister guusje ter horst
binnenlandse zaken
drugsrunners
aanpak
zuid-limburg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi