Abdallah Ait Oud psychopatisch, maar niet krankzinnig

buitenland
279
5 jun '08
Tijdens het proces van Abdallah Ait Oud zijn vandaag de psychiatrische experts aan het woord gekomen.

 Volgens de experts heeft de beschuldigde narcistische en psychopathische trekken, maar was Ait Oud op het moment van de feiten niet krankzinnig.

Op het eerste gezicht is Ait Oud beleefd, correct en goed gekleed. Hij drukt zich bovendien ook goed uit. "In het begin merk je geen enkele mentale pathologie op", aldus de neuropsychiater Philippe Schouteden.

Maar de beschuldigde toont een ander karakter wanneer feiten worden aangehaald die hem in de war brengen. De experts haalden zijn prikkelbaarheid aan. "Hij is spraakzaam en gedetailleerd over bepaalde onderwerpen. Als het over andere onderwerpen gaat, is hij ontwijkend en wil hij niet antwoorden", zegt psycholoog Séverine Louwette. De psycholoog haalt ook het autoritaire gedrag en het wantrouwen van de beschuldigde aan. Wanneer de zedenfeiten worden aangehaald, praat de beschuldigde liever over een ander onderwerp. Ook klaagt Ait Oud over de omstandigheden waarin hij gevangen wordt gehouden.

De experts wijzen er ook op dat de beschuldigde bepaalde gedragingen verklaart door externe elementen die niet aan hem toe te schrijven zijn. Ait Oud gebruikt ook zijn verslaving als "rechtvaardige oorzaak".

Ait Oud, die over een gemiddelde intelligentie beschikt maar er een slecht schoolverleden opzitten heeft, zegt het slachtoffer te zijn van zijn charme bij de vrouwen. De psycholoog benadrukt dat de man een gebrek heeft aan logica en logisch verband, aldus Demorgen.be.

Volgens de experts is er ook geen radicale verbetering te verwachten in de persoonlijkheid van de beschuldigde. "Je kan ook geen stradivarius maken van een vulgair stuk hout", aldus Schouteden. Het gebrek aan zelfbeschouwing maakt het voor de beschuldigde bovendien moeilijk om een psychologische behandeling te volgen.

Het hof heeft ook een ingenieur van AIDE gehoord. Die bevestigde dat het lichaam van het eerste kind zondag 11 juni rond 5.00 uur in het afwateringskanaal werd gedropt. Op dat moment werden er storingen waargenomen in het debiet. Vanmiddag wordt de familie van de beschuldigde verhoord.

© MAROKKO.NL 2008
abdallah ait oud verkrachter moordenaar marokkaan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi