'9/11 verdachte wil als martelaar sterven'

buitenland
77
5 jun '08
Mohammed staat terecht voor het beramen van de aanslagen van 11 september 2001.

Het aangeklaagde 'brein' achter de 9/11-aanslagen, Khalid Sheikh Mohammed, wil de doodstraf krijgen om te kunnen sterven als martelaar. Dat verklaarde hij in de geruchtmakende rechtszaak tegen 9/11-verdachten die nu plaatsvindt in de Amerikaanse basis Guantanamo Bay, aldus Depers.nl.

Mohammed zong tijdens de zitting verzen uit de Koran, negeerde zijn advocaten en vertelde de rechter dat hij zichzelf wilde vertegenwoordigen. Toen de rechter hem voor executie waarschuwde, verroerde Mohammed geen vin. "Dit is wat ik wil, sterven als een martelaar. Met Allah aan mijn zijde."

Mohammed staat samen met vier andere verdachten terecht voor het beramen van de aanslagen van 11 september 2001. Ze worden beschuldigd van onder meer moord, samenzwering, aanslagen op burgers en terrorisme. De moord-aanklacht behelst het doden van 2973 Amerikanen die omkwamen bij de aanslagen op het World Trade Center, het Pentagon en het neerstorten van een lijnvliegtuig in Pennsylvania.

In de rechtszaal droeg Mohammed dikke brillenglazen, een gewaad en had daarbij een grote grijze baard. Dit in sterk contrast met de eerder in de media verschenen gevangenschapfoto die gemaakt werd bij zijn arrestatie in Pakistan in 2003.

© MAROKKO.NL 2008
khalid sheikh mohammed 9/11 amerika rechtszaak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi