Peiling: beveiliging Verdonk terecht afgebouwd

algemeen
155
7 jun '08
Verdonk maakte woensdag bekend dat haar beveiliging wordt afgebouwd.

Bijna zes op de tien Nederlanders steunen de regering in haar besluit de beveiliging van Rita Verdonk terug te schroeven. Dat meldt Maurice de Hond zaterdag op basis van een peiling. Drie op de tien vinden dat Verdonk dezelfde beveiliging moet houden.

Van de PVV-kiezers is tachtig procent van mening dat de beveiliging gelijk moet blijven. De kiezers van de regeringspartijen staan massaal achter het besluit van minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA). Negen van de tien PvdA'ers zijn het met de minister eens. Onder CDA- en ChristenUnie-kiezers bedragen deze percentages respectievelijk 81 en 79 procent, aldus Depers.nl.

Verdonk maakte woensdag bekend dat haar beveiliging wordt afgebouwd. Ze zou al een jaar eigenlijk geen persoonsbeveiliging meer nodig hebben. De Tweede Kamer hield donderdag een spoeddebat over de kwestie. Hirsch Ballin zei tegen de Kamer geen aanleiding te zien zijn besluit te heroverwegen. ""Mevrouw Verdonk wordt van alle noodzakelijke zorgen voorzien." Verdonk behoudt nog wel begeleiding.

De Hond peilde ook de mening van Nederlanders over de vraag of Nederland de beveiliging van Ayaan Hirsi Ali in het buitenland moet verzorgen. Acht op de tien Nederlanders vinden van niet.

© MAROKKO.NL 2008
rita verdonk peiling beveiliging pvv ton pvda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?