El Ahmadi heeft geen spijt in keuze Marokko

sport
13
7 jun '08
Feyenoorder Karim El Ahmadi heeft geen spijt van zijn keuze om voor Marokko uit te komen.

De geboren Nederlander kon immers ook voor Nederland kiezen. Karim El Ahmadi koos voor zijn 21ste voor Marokko en is telkens opgeroepen voor Jong Marokko. Deze maand werd hij voor het eerst opgeroepen voor het a-team. "Ik herinner me de eerste wedstrijd in Marokko, er was meteen warmte van alle kanten en dat mis je nog wel eens in Nederland. Hier ontbreekt soms het respect. Als ik toch zie hoe er in Nederland wordt omgesprongen met een speler als Clarence Seedorf. Hij zou in Marokko een god zijn", aldus Karim El Ahmadi tegenover het Brabants Dagblad.

Wel vond de geboren Tukker het nemen van een beslissing 'verschrikkelijk lastig'. "Want je neemt een belangrijk voorschot op de toekomst. Ik heb er vooral met mijn ouders en vrienden over gesproken. Mijn vader had wel een voorkeur voor Marokko, maar als het Nederland was geworden, was hij net zo trots op me geweest. En dat geldt ook voor mijn Marokkaanse vrienden. Uiteindelijk heb ik mijn gevoel laten spreken."

Een andere reden waarom El Ahmadi voor Marokko koos was, omdat Foppe de Haan het niet zo zag zitten in de middenvelder. "Foppe de Haan (coach van Jong Oranje, red.) zag het niet zo in mij zitten. Hij vond me geloof ik niet zo'n heel goede speler. Ik was in zijn ogen te frivool."

Maar vooralsnog heeft Karim El Ahmadi geen spijt in de keuze die hij heeft gemaakt, al geeft hij toe dat het soms begint te kriebelen als hij het Nederlands elftal ziet spelen. Vooral omdat hij heeft gehoord dat Marco van Basten wel gecharmeerd van hem is. "Als ik puur naar mijn kwaliteiten kijk, had ik ook eigenlijk voor Nederland moeten kiezen, want het Europees voetbal sluit beter bij mijn speelstijl aan."

Ismail Aissati moet de keuze nog maken en vind het ook lastig om een beslissing te nemen, aldus VoetbalPrimeur.nl. Volgens Aissati is het grote probleem bij het maken van een keuze dat iedereen zich ermee bemoeid. "Dat maakt het lastiger dan het al is", aldus Aissati."

© MAROKKO.NL 2008
karim el ahmadi
marokko
feyenoord
keuze
jong marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi