Rust in Marokko na gevechten met politie

buitenland
42
9 jun '08
De rust is teruggekeerd in Sidi Ifni in het zuidwesten van Marokko.

Eerder waren er gevechten uitgebroken tussen ordetroepen en jonge werklozen waarbij 44 gewonden vielen. De betogers hadden de toegang tot de haven van Sidi Ifni geblokkeerd. 

"De rust is teruggekeerd maar de politie blijft ter plaatse in de stad", verklaarde een onderwijzer. "De mensen zijn terug naar huis." "De situatie is rustig en wij hopen de psychologische druk te verhogen om oplossingen te vinden voor hun eisen in een sereen klimaat", verklaarde de socialistische afgevaardigde Abdul Rahman Belfkih. Ook een andere lokale verkozene van de nationalistische partij, Lacan Achoura, bevestigde dat de "rust in de stad is teruggekeerd". 

Tijdens de gewelddadige confrontatie raakten 44 personen lichtgewond, aldus Mohamed Chafaud, hoofdverantwoordelijke van het lokale ziekenhuis. Hij sprak tegen dat er doden zouden gevallen zijn, aldus Hln.be.

Volgens het Marokkaanse Centrum voor Mensenrechten (CMDH) zou de balans zwaar zijn. "Er zouden tussen één en vijf doden gevallen zijn", verklaarde Brahim Sbaalil, voorzitter van de lokale afdeling van CMDH. De woordvoerder van de regering, Khalid Naciri, sprak evenwel tegen dat er doden zouden gevallen zijn. 'Er is geen enkele dode', zei hij.

© MAROKKO.NL 2008
sidi ifni marokko rellen werkloze jongeren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi