Moslimleider wil hardere aanpak belediging islam

buitenland
87
9 jun '08
Ihsanoglu drong er ook op aan dat media de 'voorstanders van haat en onverdraagzaamheid' geheel afwijzen.

Secretaris-generaal Ekmeleddin Ihsanoglu van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) wil dat westerse regeringen beledigingen van de islam strenger aanpakken.

Hij prijst westerse landen die bijvoorbeeld Geert Wilders' antikoranfilm 'Fitna' hebben bekritiseerd, maar noemt dit niet voldoende, aldus Nieuws.nl.

"Het afkeuren of afstand nemen van uitingen van islamofobie lost de zaak niet op zolang degenen die zich daaraan schuldig maken hun campagne van opruiing en provocatie met een beroep op de vrijheid van meningsuiting kunnen voortzetten", zei hij maandag in een toespraak in Maleisië over verbetering van de betrekkingen tussen moslims en het Westen.

Ihsanoglu drong er ook op aan dat media de 'voorstanders van haat en onverdraagzaamheid' geheel afwijzen, waarbij hij onder meer verwees naar de herpublicatie van tekeningen van de profeet Mohammed in Denemarken. "Het vereist een krachtige en vastberaden collectieve politieke wil om de uitdaging aan te gaan. Het is nu hoog tijd voor concrete stappen om het bederf te stoppen voordat het verder gaat", zei Ihsanoglu.

De Maleisische premier Abdullah Ahmad Badawi deed op de bijeenkomst in Kuala Lumpur een oproep aan wereldleiders om 'in het belang van onze gemeenschappelijke vredesagenda' samen te werken. Hij zei dat er in het Westen een verdraaid beeld van de islam bestaat, dat er niet beter op wordt door de 'verblinde acties van enkelen aan moslimzijde'.

© MAROKKO.NL 2008
secretaris-generaal ekmeleddin ihsanoglu
islamitische conferentie (oic)
strenger aanpak
beledigen islam
geert wilders
fitna
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi