Nederland geeft Italië voetballes

0
9 jun '08
Het Nederlands Elftal is het EK ongekend sterk begonnen.

De mannen van Marco van Basten wonnen met liefst 3-0 van regerend wereldkampioen Italië. Vooral voor rust speelde Nederland bij vlagen indrukwekkend.

Bondscoach Marco van Basten had opvallende basisplaatsen ingeruimd voor Khalid Boulahrouz en Dirk Kuijt. Daardoor begonnen Ibrahim Afellay en John Heitinga op de bank. Na een zoekend begin groeide Oranje steeds beter in de wedstrijd.

Halverwege de eerste helft nam het Nederlands Elftal een verdiende voorsprong. Ruud van Nistelrooy tikte een hard schot van clubgenoot Wesley Sneijder binnen, al hing aan de treffer een buitenspelluchtje. Kort daarop maakte Sneijder zelf de 2-0. Een prachtpass van Van der Vaart bediende Van Bronckhorst, die oog had voor de meegelopen Dirk Kuyt. De Liverpool-aanvaller kopte terug op Sneijder, die met een fraaie volley doelman Buffon kansloos liet.

Vlak voor rust kreeg Van Nistelrooy, die in de beginfase misschien wel recht had op een strafschop, een enorme kans op de 3-0. De Real-spits zag het leer echter via Buffon over de laat gaan. Na de pauze speelde Oranje het duel ‘op z’n Italiaans uit’. Italië kreeg enkele schotkansen via de ingevallen rounitier Alessandro Del Piero, maar ddoelman Van der Sar gaf geen krimp.

Een kwartier voor tijd kon Luca Toni Italië terug in de wedstrijd schieten, maar de Bayern-aanvaller zocht het doel te hoog. In de slotfase werd het uit een counter zelfs nog 3-0 door Giovanni van Bronckhorst, die knap raakte kopte uit een voorzet van Kuijt.

Door het gelijkspel van Frankrijk gaat Oranje fier aan de leiding met drie punten, gevolgd door Roemenië en Frankrijk met één punt, meldt VoetbalPrimeur.nl. Italië sluit de rij logischerwijs zonder punten.