David Villa brengt Spanje langs Rusland

sport
100
10 jun '08
Spanje won dinsdagavond op overtuigende wijze van Rusland.

De grote man aan Spaanse zijde was David Villa die met drie doelpunten een groot aandeel had in de 4-1 overwinning. David Villa was met drie doelpunten de grote man bij Spanje in het Tivoli Neu Stadion in Innsbruck. Het gevolg van een 'gouden greep' van bondscoach Luis Aragones. De aanvaller van Valencia paste namelijk in eerste instantie niet in het 4-5-1-systeem van Spanje, maar Aragones besloot naast Fernando Torres toch een extra spits in te zetten. Middenvelder Cesc Fabregas, sterspeler bij Arsenal, moest wijken voor de 26-jarige Villa.

Het bleek een meesterlijke zet, aldus VoetbalPrimeur.nl. De doelgerichte Villa was constant gevaarlijk. Na een aantal gekeerde schoten op doel maakte hij in de 20e minuut de openingstreffer. Torres, die de diepte in was gestuurd, kapte eenvoudig Denis Kolodin uit en gaf de voorzet. In de laatste minuut voor rust was Villa nogmaals doeltreffend op een steekpassje van Andres Iniesta. Een kwartier voor tijd maakte hij zijn hattrick compleet.

Rusland was slechts een paar keer gevaarlijk, over de flanken met opkomende verdedigers, maar de enige echte kans was in de 23e minuut met een schot van Konstantin Zirjanov op de paal. Vooraf was al bekend dat Hiddink problemen had voorin. Spits Pavel Progrebnjak moest afhaken met een knieblessure en aanvallende middenvelder Andrei Arsjavin is de eerste twee wedstrijden geschorst.

Spanje was van tevoren, ook volgens Hiddink zelf, de grote favoriet. Maar het land met een arsenaal aan sterspelers en een van de sterkste competities ter wereld heeft nogal eens last van 'toernooivrees'. Twee jaar geleden was het WK voorbij na de achtste finales. Vier jaar geleden was de eerste ronde op het EK al het eindstation en in 2002 werd Spanje op het WK in de kwartfinales uitgeschakeld door uitgerekend Guus Hiddink met Zuid-Korea.

Hiddink probeerde na rust nog wat te forceren door middenvelder Vladimir Bistrov in te brengen. Die hield zich kennelijk niet aan de opdrachten, want hij moest 25 minuten later al weer het veld ruimen voor Moskou-spits Roman Adamov. De omzetting leidde pas vier minuten voor het einde, veel te laat, tot een tegentreffer: spits Roman Pavlioetsjenko kopte de bal achter doelman Iker Casillas. Fabregas die na rust in het veld was gekomen voor Torres, maakte met een kopbal in blessuretijd de schande voor Hiddink compleet.

© MAROKKO.NL 2008
spanje
ek 2008
rusland
david villa
overwinning
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi