Praten na trauma helpt niet altijd

algemeen
25
11 jun '08
Na een traumatische ervaringen helpt praten niet altijd.

Mensen die niet over hun gevoelens willen praten na een traumatische ervaring hebben achteraf niet een hogere kans op mentale problemen dan degenen die er wel over spreken.  Zwijgen is misschien beter.

De zwijgers zijn misschien zelfs beter af, toont nieuw onderzoek aan in medisch vakblad Journal of Consulting and Clinical Psychology.
In het algemeen wordt aangenomen dat het gezonder is om je te uiten na een hevige gebeurtenis, aldus een van de onderzoekers, Mark D. Seery van de Universiteit in Buffalo (New York State University). "Er is echter weinig bewijs dat dit waar is." 

Aanslagen
Mensen die na de aanslagen van 11 september 2001 een email aan de onderzoekers hadden geschreven over hun gevoelens, waren een à twee jaar na de gebeurtenis meer van streek dan degenen die geen bericht hadden gestuurd.
En hoe langer de email, des te slechter hun lichamelijke en psychische gezondheid. Hetzelfde bleek uit vergelijkbare onderzoeksmethodes, aldus Nu.nl. Rampplekken
De onderzoeksresultaten geven aan dat mensen zelf moeten bepalen of ze over de ervaring praten en niet gedwongen worden te spreken met bijvoorbeeld psychologen die naar rampplekken worden gestuurd, aldus Seery.

© MAROKKO.NL 2008
traumatische ervaring
praten
geen dwang
hulp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi