Kamer wil dat Huizinga zich met de OV-staking bemoeit

algemeen
6
12 jun '08
SP-Kamerlid Roemer wil de toezegging dat Huizinga met de partijen om de tafel gaat zitten.

De stakingen in het streekvervoer duren voort, maar staatssecretaris Huizinga wil zich er niet mee bemoeien. Vandaag houdt de Kamer een spoeddebat.

Onacceptabel dat Huizinga nog steeds de andere kant op kijkt”, foetert SP-Kamerlid Roemer. Zijn collega Duyvendak van GroenLinks vult aan: „Ze schuift het conflict van haar bord, terwijl ze er op allerlei manieren mee te maken heeft.” Huizinga ziet de stakingen als een cao-conflict, een zaak van werkgevers en werknemers.
Nu de stakingen voortduren, hoopt de Kamer dat ze dit standpunt bijstelt. Roemer wil de toezegging dat Huizinga met de partijen om de tafel gaat zitten. „En niet met een lege portemonnee. Na het debat wil ik meteen stemmen, zodat de bonden weten dat er licht aan de horizon is. Hopelijk besluiten ze dan hun stakingen op te schorten.”

Duyvendak rekent op een geldpotje dat in ieder geval voorziet in de cao’s voor één jaar, al wil hij geen bedrag noemen. „Dat is iets voor aan de onderhandelingstafel.” Ook PvdA’er Roefs vindt dat er meer geld nodig is. CDA-Kamerlid Mastwijk wil zich niet in het cao-conflict mengen. „Maar misschien kunnen we via dit spoeddebat het vastgelopen schip vlottrekken.”
De busstakingen in het streekvervoer gaan vandaag door. Als de bonden echter vandaag niet besluiten om morgen in de spits alsnog te gaan rijden, spannen de provincies en reizigersvereniging Rover weer een kort geding aan. In Friesland, Drenthe en Groningen rijden op last van de rechter in de spits wel bussen. „De leden besloten vandaag in ieder geval door te staken. Nu is de overheid aan zet”, zei een FNV-woordvoerder gisteren. Het spoeddebat in de Kamer zal een grote rol spelen bij het overleg dat de bonden vandaag met hun leden voeren, aldus Trouw.nl.   http://www.trouw.nl/hetnieuws/economie/article1010768.ece/Kamer_wil_dat_Huizinga_zich_met_de_OV-staking_bemoeit

© MAROKKO.NL 2008
ov
busstaking
cao-conflict
kamer
huizinga
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi