Kroatië klopt gefrustreerd Duitsland

sport
23
12 jun '08
Kroatië gaat na twee duels met zes punten aan kop van Groep B.

In Klagenfurt werd een gefrustreerd Duitsland met 2-1 verslagen dankzij treffers van Darijo Srna en Ivica Olic. Bastian Schweinsteiger liep in de slotfase tegen een domme rode kaart.

Vooral verdediger Marcell Jansen maakte een zwakke indruk. Dario Srna kon in de 24e minuut glijdend langs Jansen binnentikken. De voorzet kwam van links van Daniel Pranjic. De middenvelder van Heerenveen kreeg, ondanks een matige eerste wedstrijd, weer het vertrouwen van bondscoach Slaven Bilic. Die handhaafde de frêle speler op de voor hem vreemde linksbackpositie.

Met succes, Pranjic kwam regelmatig via de linkerflank op en leverde een aantal puike voorzetten af. Voorin had Bilic ten opzichte van de zege op Oostenrijk (1-0) spits Mladen Petric uit zijn opstelling gelaten. Zijn vervanger was de middenvelder Ivan Rakitic. Niko Krancjer schoof naar voren als terugzakkende spits naast Olic.

Duitsland, dat vooral in de eerste helft kansen had via Michael Ballack (schot) en Gomez (buitenspel), bleek niet opgewassen tegen de snelle doorbraken van met name Pranjic. Ook invaller David Odonkor (voor Jansen) kreeg er geen vat op. Na rust drongen de Duitsers nog wel aan, maar het was Kroatië dat uit de counter scoorde. Een voorzet van Ivan Rakitic belandde onbedoeld op de paal, Olic scoorde in de rebound.

Duitsland kreeg nog even hoop na de tegentreffer van Lukas Podolski tien minuten voor het eindsignaal, maar kwam niet verder dan die ene treffer. Podolski kon zijn heldenrol tegen Polen niet waarmaken. Hij was onzichtbaar.

Invaller Bastian Schweinsteiger liet in blessuretijd nog even zien hoe gefrustreerd hij en menig andere Duitser was. Hij incasseerde een rode kaart na een flinke duw richting Jerko Leko. Een rel zoals op het WK in 1998 tussen beide landen bleef uit. Kroatië won toen in de kwartfinale in een met rode kaarten ontsierd duel met 3-0.

Kroatië is na twee zeges in groep B nu zo goed als zeker van de kwartfinales, aldus VoetbalPrimeur.nl.

© MAROKKO.NL 2008
kroatië
ek 2008
duitsland
verslagen
groep b
rood
schweinsteiger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi