Wouter Bos moet PvdA beter verkopen

algemeen
3
14 jun '08
Partijleider Wouter Bos moet beter uitdragen waar zijn partij voor staat.

"Te vaak bleef de afgelopen maanden onduidelijk wat de PvdA nu ergens van vond."

Dat concludeerde voorzitter Michiel Emmelkamp van de Jonge Socialisten vrijdag bij het begin van het tweedaagse PvdA-congres in Breda. Volgens hem zal de PvdA de weg omhoog uitsluitend terugvinden als Bos meer nadruk legt op zijn rol van partijleider.

Gevoel
Emmelkamp verwoordde daarmee een gevoel dat in meer geledingen van de PvdA leeft sinds de partij is toegetreden tot het kabinet.
De kritiek is dat Bos weliswaar een degelijke minister van Financiën is, maar te weinig tijd besteedt aan de profilering van zijn partij.
De PvdA-jongeren verzetten zich tegen ideeën om in de Tweede Kamer meer aansluiting te zoeken bij de SP of GroenLinks en D66. Maatschappelijk debat
"Dat is de wereld op z'n kop." De PvdA moet niet achter andere partijen aanlopen, maar zelf weer de leiding nemen in het maatschappelijk debat, aldus Emmelkamp. Op die manier kan de PvdA de achterban weer aan zich binden.
Onderwerpen waar de partij zich scherper mee zou moeten profileren, zijn de strijd met het nieuw ontketende kapitalisme, goede publieke voorzieningen en een duurzaam beleid dat de minima niet onevenredig hard in de portemonnee treft.
"We willen terug naar een idealistische partij'', zei de voorzitter van de Jonge Socialisten.

Tegenwind
PvdA-burgemeester Peter van der Velden van Breda sprak bij de opening van het congres de hoop uit dat de leden er samen voor zorgen dat de tegenwind die de partij parten speelt, gaat liggen.
"Dan kunnen we het vervolgens op onze manier laten stormen.''

© MAROKKO.NL 2008
pvda congres breda
jonge socialisten
maatschappelijk debat
idealistische partij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi