BBC: "Masterclass Oranje vernietigt Frankrijk"

sport
54
14 jun '08
'Dutch masterclass destroys French', valt te lezen op de website van de Britse omroep.

Het doorgaans gereserveerd schrijvende BBC laatt zich zaterdagochtend zeer lovend uit over de Nederlandse zege op Frankrijk. De Britten schrijven dat de Fransen werden vernietigd door een masterclass van Oranje.

'Dutch masterclass destroys French', valt te lezen op de website van de Britse omroep. Verder krijgt bondscoach Marco van Basten een groot compliment. "Met het inbrengen van Arjen Robben en Robin van Persie zorgde de coach voor een tactische triomf."

Volgens de BBC werd Frankrijk slachtoffer van het messcherpe countervoetbal van Nederland. "Het is prachtig voetbal om te aanschouwen en kenmerkend voor het huidige Oranje. Daardoor kunnen we watertandend uitkijken naar de clash tussen Italië en Frankrijk van komende dinsdag."

De Engelse kijkers gaven Arjen Robben en Robin van Persie (beiden 8,63) de hoogste cijfers van alle spelers. Verder behoorden Edwin van der Sar (8,15), Wesley Sneijder (8,42) en Ruud van Nistelrooy (8,14) tot de uitblinkers.

Aan Franse zijde is er alleen een goed cijfer voor Franck Ribery. De aanvaller krijgt een 7,32. De laagste cijfers zijn voor de invallers Bafetimbi Gomis (4,43) en Nicolas Anelka (4,63).

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
holland oranje pers bbc
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?