Beelden van mishandeling Palestijnen vrijgegeven

buitenland
89
15 jun '08
Te zien is hoe vier mannen een Palestijnse man slaan.

De Israëlische mensenrechtenorganisatie B'tselem heeft videobeelden vrijgegeven waarop te zien zou zijn hoe joodse kolonisten een groep Palestijnen mishandelen.
Te zien is hoe vier mannen die hun gezicht bedekt hebben een Palestijnse man slaan. De video stopt op het moment dat de vrouw die de camera vastheeft deze laat vallen, waarschijnlijk om het slachtoffer te helpen. Drie Palestijnen, een oudere man en vrouw en hun neef, raakten gewond bij de mishandeling, die plaatshad op 8 juni op de Westelijke Jordaanoever.

De neef, Imran Salameh, zei zaterdag tegen het persbureau AP dat de daders hem opdroegen het stuk land af te gaan waar de Palestijnen schapen hoedden. Hij weigerde en werd daarop met stokken geslagen, aldus Nieuws.nl.

Een woordvoerster van B'tselem zei er zeker van te zijn dat de daders kolonisten waren en dat dergelijke aanvallen niet zelden voorkomen. Ze zijn volgens haar bedoeld om zoveel mogelijk Palestijnen te verjagen van de Westoever. De politie doet te weinig om dergelijke mishandelingen te voorkomen, zei ze.
De Palestijnen kregen de video pas vrijdag terug van de politie, die zaterdag niets los liet over de status van het onderzoek naar het incident. B'tselem heeft Palestijnen op de Westoever uitgerust met videocamera's zodat ze mishandelingen kunnen opnemen.

© MAROKKO.NL 2008
palestijn israel mishandeling joden b'tselem
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?