Gijzeling in stadhuis Almelo

algemeen
64
16 jun '08
De gijzelnemer is vermoedelijk de man die ervan wordt verdacht zijn restaurant De Rechter in brand te hebben gestoken.

 In het gemeentehuis van Almelo worden wethouder Bert Kuiper en drie anderen gegijzeld. Dit meldt RTV Oost.

De gijzelnemer is vermoedelijk de man die ervan wordt verdacht een uur geleden zijn restaurant De Rechter even verderop aan de Waag in brand te hebben gestoken. Het onlangs geopende restaurant is gevestigd in het voormalige pand van de V&D, dat de gemeente wil slopen in het kader van het binnenstadplan. De 40-jarige man zou ruzie hebben met de gemeente over een opgelegde dwangsom voor zijn restaurant, die de rechtbank eind mei schorstte. De Twentsche Courant Tubantia meldt dat de verdachte eerder op de dag 'slecht nieuws' heeft gekregen.

Na de brandstichting zou de man met zijn auto naar het stadhuis zijn gereden en zijn Opel Zafira in brand hebben gestoken. De man is met een wapen het gebouw binnen gegaan en houdt sinds enige tijd de PvdA- wethouder onder schot in zijn werkkamer. Drie andere mensen zijn ook in gijzeling genomen. Wie dat zijn, is nog onbekend. Een groep van ongeveer vijftig personen heeft rond 14.00 uur aan de zijkant het stadhuis van Almelo verlaten onder begeleiding van de politie.
Diverse arrestatieteams zijn op de plek aanwezig om in te kunnen grijpen. Het Stadhuisplein is door de politie afgezet met linten. Er is een crisisteam samengesteld.
De politie probeert contact met de gijzelnemer te leggen.

Het grand café is uitgebrand. Daarbij is tenminste één gewonde gevallen. Ruim twintig mensen moesten de bovengelegen woningen uit. Zij mogen maandagavond waarschijnlijk weer terug, aldus Telegraaf.nl.

De zaak opende in april. Daarvoor kwam er een rechtszaak tegen de gemeente aan te pas om een vergunning verleend te krijgen. De rechtszaak werd gewonnen.
Informatie over de rechtszaak is hier te vinden. De gijzelnemer was in het verleden eigenaar van restaurant De Molen. Wethouder Bert Kuiper was destijds voorstander van verplaatsing van de windmolen.

© MAROKKO.NL 2008
almelo bert kuiper gijzeling de rechter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi