Italië dankt Nederland

sport
30
18 jun '08
Italië is Oranje ontzettend dankbaar voor de winst op Roemenië.

Van te voren dachten de Italianen dat de Nederlanders het op een akkoordje zouden gooienmet Roemenië om Italië en Frankrijk uit de EK te gooien, aldus Telegraaf.nl. Dat noemden ze een biscotto (biscuit, maar ook dat twee groepen een akkoordje sluiten ten koste van de derde).

Maar die kwam niet. Oranje deed gewoon zijn plicht. Italië-trainer Donadoni had het al van te voren voorspeld. "Ik vertrouw op de sportiviteit van Van Basten". Italië viert feest en bedankt Oranje hartelijk. De twee voetbalcommentatoren tijdens de uitgezonden wedstrijd van Nederland tegen Roemenië waren natuurlijk hartstochtelijke Oranje-supporters. “Jammer, Van Persie mist de bal!”, “Kom op Nederlands publiek, moedig de spelers aan!” en “Het publiek fluit de Roemenen uit, daar hebben wij geen problemen mee”. De commentatoren boden zelfs hun excuses aan tegen de vele Roemeense immigranten die in Italië de wedstrijd volgden. “Het spijt ons voor jullie, maar als Italianen zijn we natuurlijk voor Nederland”. Heel Italië juichte om de goals van Huntelaar en Van Persie.
De reputatie van Nederland in Italië is gestegen. We zijn niet onbetrouwbaar en sluwe berekenaars, maar sportief en eerlijk. Veel Italianen hadden het van te voren niet durven hopen.

© MAROKKO.NL 2008
voetbal
ek
oranje
nederland
roemenie
italie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi