Etnische diversiteit goed voor economie

algemeen
99
19 jun '08
Volgens het onderzoek moeten de gemeenten wel politieke wil tonen en de kansen goed in kaart brengen.

De grote steden in Nederland moeten de etnische diversiteit beter benutten en afzien van het verspreiden van bevolkingsgroepen over de hele stad. Dat zou de economie van de steden ten goede kunnen komen.

Dat stelt het kenniscentrum voor grote steden Nicis in het onderzoek Economische Kansen Van Etnische Diversiteit, dat donderdag is gepubliceerd. Als wijken met veel allochtone inwoners zich meer gaan profileren op het gebied van etnisch ondernemerschap en culturele activiteiten kan dit de steden veel financiële voordelen opleveren. Zo zou de werkloosheid onder allochtonen afnemen en het toerisme in de wijk toenemen. Bovendien kan de aantrekkelijkheid van de hele stad op deze manier worden vergroot.

Volgens het onderzoek moeten de gemeenten wel politieke wil tonen en de kansen goed in kaart brengen. Steden zouden successen moeten promoten en particulier initiatief aanmoedigen.
Onderwijs

Ook pleiten de onderzoekers voor een betere aansluiting tussen ondernemerschap en onderwijs. Op dit moment heeft geen enkele stad een specifiek beleid gericht op etnische diversiteit en is het ook geen thema dat echt leeft.

© MAROKKO.NL 2008
etnische diversiteit
economie
allochtone inwoners
voordeel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi