Legeskosten Verblijfsvergunningen Omlaag!

algemeen
0
6 okt '03

Sinds 1 januari 2003 heeft de I.N.D. (immigratie- en Naturalisatiedienst) de leges voor het aanvragen en het verlengen van een verblijfsvergunning flink verhoogd. De leges ging omhoog van 56 naar 430 euro. Een verlenging was vroeger gratis, maar kost nu 285 euro. Voor kinderen was de leges vroeger 22 euro, nu is dat 285 euro. In buurlanden bedragen de kosten voor verblijfspapieren tussen de 10 tot 70 euro. De tariefverhoging treft zeker 60.000 mensen, onder wie buitenlandse studenten, vluchtelingen en mensen die wegens gezinshereniging naar ons land komen. Achtergrond informatie: www.perslink.nl

Op dinsdag 7 oktober organiseert de Werkgroep tegen de Legesverhogingen op het Plein in Den Haag om 17.00 uur een kleine actie tegen de legesverhogingen. Daarna zullen de demonstranten het overleg van de Vaste Commissie van Justitie met de minister Verdonk over deleges verhogingen bijwonen. Dit overleg duurt van 17.30 tot 19.00 uur in de Groen van Prinstererzaal in het Tweede Kamergebouw (nieuwbouw 2e etage, zaalnr. N 203) en is openbaar.
25 minderhedenorganisaties hebben inmiddels de Werkgroep tegen de Legesverhoging opgericht en hebben de Nederlandse staat voor de rechter gedaagd om de prijs van een verblijfsvergunning weer goedkoper te maken. Ze hebben de indruk dat de kostenverhoging vooral is bedoeld om migranten te ontmoedigen.

Voor meer informatie:

Saïd Bouddouft, voorzitter van het SMT.

Leo Euser, medewerker SMT

Werkgroep tegen de Legesverhogingen

p/a SMT (Samenwerkingsverband van Marokkanen en Tunesiërs)

© MAROKKO.NL 2003