Zwaar ontbijt maakt slanker

algemeen
9
21 jun '08
Onderzoeker Daniela Jakubowicz raadt haar patiënten al vijftien jaar een groot ontbijt aan.

Een 'zwaar' ontbijt met worst, bacon en eieren is beter dan een ontbijtje met crackers en light-spread. Bovendien maakt het op termijn slanker.
Dat stelt een studie onder honderd vrouwen, waarvan de resultaten deze week op een congres in San Francisco bekend werden gemaakt.


Gewicht
Door calorierijk en uitgebreid te ontbijten verloren vrouwen meer gewicht op de langere termijn dan vrouwen die een klein ontbijt namen. Ook liepen zij minder kans om weer aan te komen.

De verklaring is simpel, aldus de onderzoekers: door 's ochtends een maaltijd van proteïnen en koolhydraten te eten, stil je de drang naar zoete en zetmeelrijke snacks en het geeft je metabolisme een boost.

Kilo's
Alle deelnemende vrouwen werden op een calorie- en koolhydraatarm dieet gezet. De helft van de vrouwen nam een uitgebreid ontbijt, de andere helft at 's ochtends minder.

De vrouwen werden acht maanden gevolgd, na vier maanden werden ze voor het eerst gewogen. Degenen met een klein ontbijt, waren gemiddeld 13 kilo kwijt, die met een stevig ontbijt 11 kilo.

Na 8 maanden echter, kwam er bij de kleine ontbijters gemiddeld 8 kilo terug bij. Degenen die 's ochtends goed ontbeten, waren nog zo'n extra 8 kilo afgevallen.

Aan het einde van de studie verloren de grote ontbijters gemiddeld 21 procent van hun gewicht, de andere helft slechts 4,5 procent, aldus Evmi.nl.
Honger
Vrouwen met een groot ontbijt hadden minder honger tijdens de dag, zeker tegen de lunch en ze hadden ook minder zin in koolhydraten.

Onderzoeker Daniela Jakubowicz van Virginia Commonwealth University raadt haar patiënten al vijftien jaar een groot ontbijt aan. 'Andere diëten beperken koolhydraten, maar deze falen omdat ze niet die drang naar calorierijke snacks wegnemen.'

© MAROKKO.NL 2008
ontbijt zwaar slank
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi