CDA wil verbod van extreemrechtse actiegroep

algemeen
189
22 jun '08
Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft afgelopen week aangifte gedaan tegen de website.

Het CDA-Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma gaat de minister van Justitie vragen mogelijkheden te onderzoeken om de extreemrechtse actiegroep Blood & Honour te verbieden. De organisatie zit achter de begin dit jaar geopende Nederlandse website landstorm-records.org, waarop bezoekers neo-nazipropaganda kunnen bestellen, zoals cd's, T-shirts en computerspellen.

''We kunnen deze club niet accepteren in onze maatschappij. Dit zet aan tot haat'', zei het Kamerlid vandaag in het radioprogramma 'De andere wereld' van de IKON. Landstorm Records, een postorderbedrijfje, zou gevestigd zijn in Winschoten. De website is gelieerd aan de wereldwijde extreemrechtse organisatie Blood & Honour, die in een aantal landen, waaronder Duitsland, al is verboden. In Nederland geldt geen verbod, aldus Spitsnieuws.nl.

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft afgelopen week aangifte gedaan tegen de website. Ruim 100.000 mensen hebben inmiddels de webstek bezocht. Ze kunnen er muziek bestellen met teksten gericht tegen joden, negers of homoseksuelen. Ook is een computerspel te koop waarvan het ombrengen van zoveel mogelijk joden het doel is.

© MAROKKO.NL 2008
blood & honour meldpunt discriminatie internet sybrand van haersma buma
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi