Wereldkampioen underdog tegen Spanje

sport
11
22 jun '08
Wereldkampioen Italië staat zondagavond in de laatste kwartfinale van het EK tegenover Spanje.

De Spanjaarden zijn, ondanks het feit dat Italië twee jaar terug het WK won, de grote favoriet in Wenen.

Zonder Andrea Pirlo en Gennaro Gattuso moet Italië in Wenen Spanje zien te bedwingen om in de halve finales van het EK voetbal aan te mogen treden tegen Rusland. De twee middenvelders van de wereldkampioen zijn geschorst. Daarbij komt dat Andrea Barzagli onlangs geopereerd werd en daardoor twee weken moet revalideren.

Spanje is in tegenstelling tot Italië wel op volle kracht. De Italianen missen behalve het ervaren tweetal op het middenveld ook verdediger en aanvoerder Fabio Cannavaro, die voor het toernooi geblesseerd raakte. De Spaanse bondscoach Luis Aragones is vooral blij dat Pirlo ontbreekt. "Hij is een geweldige speler, Gattuso niet. Italië heeft meerdere Gattuso's, maar slechts één Pirlo."

Spanje vertrouwt vooral op het sterke koppel voorin, David Villa en Fernando Torres. Villa scoorde dit EK al vier keer, Torres eenmaal. Spanje won in de groepsfase drie keer, Italië kreeg een pak slaag van Nederland (3-0), speelde gelijk tegen Roemenië (1-1) en versloeg Frankrijk met 2-0.

De Italiaanse bondscoach Roberto Donadoni kiest vermoedelijke Massimo Ambrosini en Simone Perrotta als vervangers van Pirlo en Gattuso.

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
italie spanje ek wenen pirlo gennaro gattuso
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi