Leven van de straat nieuw nummer Ali B

algemeen
0
8 okt '03

De jonge Marokkaanse rapper Ali B heeft een nieuw nummer. Leven van de straat volgt het succesvolle Waar gaat dit heen op.

Ali B blijkt voor zijn fans absoluut geen eendagsvlieg te zijn, want zijn nieuwe videoclip komt in een klap op nr. 4 de clipcharts binnen.

Ali B bracht afgelopen voorjaar het nummer Waar gaat dit heen’ uit. Hij droeg het op aan de mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Waar gaat dit heen’ werd massaal aangevraagd op de muziekzender The BOX. ‘Leven van de straat lijkt met de in zwart-wit opgenomen clip dit succes op zijn minst te gaan evenaren.

Volgens Ali is het succes te danken aan het feit dat een hoop jongeren van de straat zich met zijn muziek kunnen identificeren. “Ik rap in het Nederlands, mijn teksten zijn duidelijk, direct en echt. Dat maakt ze toegankelijk voor een groot publiek, iedereen kan mijn volgen.

Ali B heet voluit Ali Bouali en woont in Almere. Hij was finalist van de Grote prijs van Nederland 2002 en staat bekend om zijn energieke live performance. Jong en oud zijn in de ban van zijn charisma als de jonge Marokkaan op het podium staat. Hij is dan ook door Leonie Jansen uitgekozen als enige rapper voor het wereldconcert Made in Holland, dat afgelopen maand in de grote theaters van Nederland draaide, waaronder 4 dagen in Carré.

Het gaat dus goed met Ali B. Toch klinkt hij in het nummer Leven van de Straat niet zo vrolijk. Toen ik het Leven van de Straat’ schreef, was ik erg boos. Boos over alle negativiteit die er al gauw rondom artiesten heerst in de Nederlandse Urban Music scene. Mijn muziek is straatmuziek, vanaf mijn dertiende rap ik voor de jongens op straat. Dat doe ik nu nog steeds, alleen heb ik een groter medium tot mijn beschikking. Zodra een rapper van Nederlandse bodem het goed doet op tv, dan is hij opeens niet echt meer.

Het Leven van de straat is niet alleen gericht op de Urban scene, maar meer nog op de muziekindustrie. Muziekzenders boycotten de muziek van de straat, waardoor nieuw talent geen kans krijgt. Ik denk dat er wel degelijk een markt voor dit soort muziek is, kijk maar naar andere landen als Frankrijk en Engeland, waar Urban Music van eigen bodem hoog in de charts te vinden is.

Met dit nummer wil Ali B een statement maken naar zowel jongens uit de buurt als naar de muziekindustrie. Ik ben gewoon een jongen van de straat die rapt. Daar zit geen marketingstrategie achter, dat is gewoon de realiteit van mijn muziek

De videoclip Leven van de straat is te zien op The BOX onder clipcode 347.

Bron: © AliB.NL

© MAROKKO.NL 2003