McClaren: "Wil de uitdaging graag aangaan"

sport
4
24 jun '08
Steve McClaren werd dinsdagmorgen officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Twente.

De Engelse oefenmeester was razend enthousiast over zijn nieuw club. "Hier wil ik de uitdaging wel aangaan", vertelde hij. De voormalig bondscoach van Engeland ziet een mooie, rooskleurige toekomst voor zich in Enschede. Met wellicht wel een ticket voor het hoogste Europese podium: de Champions League. "Het wordt een grote uitdaging, maar we hebben nog een paar weken om ons te verbeteren. Het zou mooi zijn als we indruk kunnen maken in de Champions League." 

Voordat hij zijn definitieve keue maakte, sprak McClaren nog met Bobby Robson."Hij zei dat het een goede ervaring zou zijn voor mij. Volgens hem was er een goed werkklimaat en goede omstandigheden. Ik moest wel wat van de taal leren, maar vooral genieten van het voetbal. Daarnaast wilde ik altijd al in het buitenland werken. Ik kan me hier als trainer verder ontwikkelen."

Dat die club in het buitenland FC Twente werd, was geen ondoordachte keuze. "Het contact was meteen goed en ik heb de wedstrijd Ajax-Twente gezien, toen ze zich voor de Champions League plaatsten. Het team maakte me enthousiast. Het was goed georganiseerd, met jonge talenten, en de sfeer was geweldig. Dat is een van de redenen dat ik hier zit." 

Ook voorzitter Joop Munsterman was dinsdag in zijn nopjes met de overeenstemming, meldt VoetbalPrimeur.nl. "We wilden een manager met ervaring in de Europese top en iemand die met topspelers had gewerkt. Onder anderen Jaap Stam en Boudewijn Zenden waren heel positief over hem, maar zeiden dat hij niet naar Enschede zou komen. Maar hij kwam toch en we zijn heel erg blij met hem als nieuwe trainer", aldus de preses.

© MAROKKO.NL 2008
steve mcclaren
fc twente
trainer
nieuw
bondscoach engeland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi