12-jarige extremist toont onhoofdingen aan klasgenoten

buitenland
58
26 jun '08
Jongen (12) hielp ook al bij verkrachting van zusje.

Een 12-jarige blanke Britse scholier wordt ervan verdacht dat hij moslimextremisten probeert te recruteren door middel van onthoofdingsvideo's. Hij stuurde de filmpjes door naar zijn klasgenoten in de hoop op enthousiaste reacties.

Een alerte docent ontdekte zijn macabere praktijken en nam het jochie mee naar het politiebureau. Daar kwamen ze erachter dat hij al eerder voor ophef had gezorgd. Zo hielp hij op 8-jarige leeftijd al twee klasgenoten bij de verkrachting van zijn eigen zus, waarvoor hij nooit werd aangeklaagd.

Politiewoordvoerder Norman Bettison: "De jongen heeft een ongewone interesse in geweren en wapens. Hij heeft openlijk zijn wens uitgesproken om een sniper te bezitten en sprak over zijn nieuwsgierigheid over hoe het zou voelen om iemand te doden. De jongen is géén moslim. Hij wordt niet gedreven door een ideologie."

"Hij zou dat woord niet eens kunnen spellen. Maar hij wordt beïnvloed door allerlei gewelddadige beelden die circuleren op het internet. Hij loopt het risico een gewelddadige jongeman te worden en die bovendien een bedreiging vormt voor de samenleving."

De jongen is opgenomen in een project dat optreedt tegen islamistisch geïnspireerd geweld, aldus Dag.nl.

© MAROKKO.NL 2008
jongen norman bettison verkrachting onthoofding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi