Grote Brand in Amsterdam Noord

algemeen
46
26 jun '08
Bij de brand die donderdag woedde in Amsterdam-Noord zijn 39 mensen lichtgewond geraakt.

Bij meubelzaak Leen Bakker aan de Klimopweg in Amsterdam is donderdagmiddag een grote brand uitgebroken. Dikke zwarte rookwolken zijn tot in het centrum van de stad te zien.

De brand is inmiddels onder controle. De brandweer gaf om 18.15 uur het sein brand meester, liet een woordvoerder weten.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.Bij de brand zijn 39 mensen lichtgewond geraakt. Allen hadden last van ademhalingsmoeilijkheden. Onder hen zijn 19 politieagenten. Alle slachtoffers konden ter plekke worden behandeld. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer gezegd.

Voor zover bekend is volgens algemeen directeur van Leen Bakker Jan Ferwerda iedereen naar buiten gekomen, zei hij in het Radio 1-Journaal. "Het pand is na de ontdekking van de brand direct ontruimd." Het vuur is volgens Ferwerda op de eerste verdieping ontstaan. Ook de brandweer vermoedt dat er niemand meer aanwezig is in de vier panden.

Volgens stadszender AT5 is het vuur overgeslagen naar verschillende andere bedrijven op het terrein. De brandweer was met groot materieel aanwezig om de brand te bestrijden. De omgeving werd afgezet.

Alle bewoners van de Floraparkbuurt moeten hun huis verlaten in verband met de brand, meldt Nu.nl. Dat heeft de gemeente Amsterdam donderdag gezegd. De mensen worden opgevangen in Bouwmarkt Karwei even verderop. Ze kunnen wel gewoon de nacht thuis doorbrengen.

De brandweer Amsterdam-Amstelland is met alle beschikbare korpsen aanwezig om de brand te bestrijden. Korpsen uit Zaanstad helpen bij de bluswerkzaamheden.

© MAROKKO.NL 2008
grote brand
amsterdam noord
leen bakker
39 mensen
gewond
klimopweg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi