Spanje maakt Rusland opnieuw ongenadig af

sport
32
27 jun '08
Het is Guus Hiddink opnieuw niet gelukt om de finale op een eindtoernooi te bereiken.

Spanje bleek in de halve finale op het EK 2008 opnieuw een maatje te groot voor de Russische ploeg, en plaatste zich met een 3-0 zege voor de finale.
In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op. De halve finale in Wenen bleek vooral een schaakspel te zijn tussen het Rusland van Hiddink en het Spanje van Luis Aragonés. Er waren wel enkele mogelijkheden, maar tot echt grote kansen kwam het niet. David Villa, de huidige topscorer van het toernooi, wist al voor het bereiken van de rust dat er voor hem geen goal in zou zitten. Met een enkelblessure verliet de aanvaller het veld.

Via Fernando Torres kwam Spanje nog enigszins in de buurt van een treffer, maar Igor Akinfeev liet opnieuw zien dat hij een mooie toekomst voor zich heeft. Kort na rust moest hij echter toch zijn meerdere erkennen in de aanvalsdrift van de Spanjaarden. Na vier goals in de groepswedstrijd maakte Xavi alweer de vijfde Spaanse treffer tegen de Russen.

De 1-0 kwam echter nog wel enigszins uit de lucht vallen. Andrés Iniesta kkwam vanaf de linkerkant naar binnen en probeerde een schot te lossen op de goal van Akinfeev. Zijn poging werd echter afgemaakt door de inkomende Xavi. De speler van FC Barcelona tikte de bal vliegend tegen de touwen en deelde daarmee een gigantische klap uit aan Rusland.

Spanje was duidelijk de baas op het veld, en vooral op het middenveld. Waar Roman Pavlyuchenko en Andrei Arshavin in eerdere wedstrijden nog de uitblinkers waren, blijkt Aragonés zijn huiswerk goed te hebben gedaan. Pavlyuchenko, die een goede eerste helft speelde, was enkele keren in de buurt, maar het centrale verdedigingsduo van Spanje had het tweetal duidelijk in de tang.

De echte genadestoot kwam zeventien minuten voor het einde van de wedstrijd. Een briljante pass van Cesc Fabregas zette invaller Daniel González Güiza vrij voor Akinfeev, die kansloos was op het wippertje van de spits. Tien minuten later is Fabregas opnieuw de aangever. Ditmaal was David Silva het eindpunt van een prima aanval. De middenvelder schoot de 3-0 beheerst tegen de touwen.

In de laatste minuten van de wedstrijd waren zowel de Russen als de Spanjaarden nog enkele keren dicht bij een treffer, maar zowel Akinfeev als Iker Casillas lieten geen tegengoal meer toe. Na vele jaren is er voor Spanje, dat Rusland in de eerste groepswedstrijd al met 4-1 versloeg, eindelijk weer een kans tot een succes op een groot eindtoernooi. Na een goede en terechte overwinning staat het team van Aragonés zondag in de finale tegenover Duitsland.


Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
guus hiddink spanje rusland torres aragones villa iniesta
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi