'Dode' baby komt weer tot leven

buitenland
13
27 jun '08
De moeder van de baby zou flauwgevallen zijn terwijl ze met haar kindjes de eenden voederde.

Een baby, die in de rivier de Thames viel en werd doodverklaard, kwam plots na twee uur weer tot leven. Het meisje van amper tien maanden tuimelde de Londense Thames in, samen met haar moeder en zusje van drie.

Het verplegend personeel en de dokters van de spoedopname probeerden de baby te reanimeren, maar ze besloten uiteindelijk hun pogingen op te geven. En plots kwam er toch weer een lichte hartslag op de monitor tevoorschijn. Aangenomen wordt nu dat het dropje in een soort van zwevende toestand terechtkwam door het ijskoude water, dat haar bloedcirculatie sterk vertraagde. Het menselijke lichaam kan soms minutenlang onder water overleven, dankzij de koude, en dan weer gereanimeerd worden.

De moeder van de baby zou, luidens de schipper die het drietal kon redden, flauwgevallen zijn terwijl ze met haar kindjes de eenden voederde. Volgens een andere getuige zou de straffe wind de buggy met de baby erin het water in geblazen hebben. De moeder en haar twee kindjes duikelden in elk geval alle drie de Thames in en kregen zo modder en water binnen, aldus Hln.be.

De baby werd overgevlogen naar het ziekenhuis, waar het meisje doodverklaard werd. De moeder en het zusje waren na verzorging oké. Het 'dode' ukje vertoonde dus plots weer teken van leven, maar blijft wel in kritieke toestand op intensieve zorgen.

© MAROKKO.NL 2008
baby thames londen ziekenhuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi