Vaderverlof nog niet uitgebreid naar twee weken

economie
0
28 jun '08
Het verlof voor mannen die net vader zijn geworden wordt nog niet uitgebreid naar twee weken.

Dat bleek donderdag tijdens het debat in de Tweede Kamer over het GroenLinks-wetsvoorstel dat die uitbreiding voorstelt

Jonge vaders krijgen nu twee dagen verlof op kosten van hun werkgever. In het wetsvoorstel van de Tweede Kamerleden Femke Halsema en Ineke van Gent (beiden GroenLinks) wordt dat doorbetaalde verlof uitgebreid naar twee weken, oftewel tien werkdagen.Dinsdag werd tijdens het eerste gedeelte van de behandeling van het wetsvoorstel duidelijk dat het moeilijk werd om een Kamermeerderheid achter het plan te krijgen. Alleen oppositiepartij SP steunde toen het voorstel van GroenLinks. Hoewel CDA, PvdA, VVD, en ChristenUnie dinsdag stelden het voorstel sympathiek te vinden, schaarden zij zich niet achter het voorstel.

Reden voor het ontzeggen van de steun zijn de kosten, die in het voorstel voor de rekening van de werkgevers komen. De partijen zijn bang dat dan vooral kleine ondernemers met een paar werknemers in de problemen komen. Volgens hen moeten de overheid en de werknemers, net als de werkgevers, bijdragen aan de kosten van de verlofdagen.
Donderdag bleek dat met GroenLinks te praten viel over een aanpassing van de financiering van het betaalde verlof. "Het gaat ons om de zaak van langer betaald vaderverlof. Alternatieve financieringen zijn zeer wel denkbaar", zei Van Gent. Omdat het voorstel in zijn huidige vorm niet op een Kamermeerderheid kan rekenen, passen Halsema en Van Gent de komende maanden de financiering van het voorstel aan. Het aangepaste voorstel wordt na het zomerreces van de Tweede Kamer ingediend. Dan zal de naam van het wetsvoorstel ook veranderd zijn. De SP wees GroenLinks erop dat lesbische ouders die samen kinderen krijgen, ook gebruik willen maken van de eventuele regeling. GroenLinks was bereid om de titel van het wetsvoorstel te veranderen. Het vaderverlof heet voortaan babyverlof.
http://binnenland.nieuws.nl/516624/Vaderverlof_nog_niet_uitgebreid_naar_twee_weken

© MAROKKO.NL 2008
vaderverlof
groenlinks
halsema
wetsvoorstel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi