Wilders: Palestijnen Gaza naar Jordanië

algemeen
177
28 jun '08
Geert Wilders vindt dat Palestijnen die in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever wonen, 'zeer wel naar de andere kant van de Jordaan zouden kunnen gaan'.

De PVV-leider doelt hiermee onder meer op Jordanië en andere aangrenzende gebieden.

‘Daar is ruimte en plaats genoeg en er wonen ook al veel Palestijnen,’ stelt Geert Wilders in de Vlaamse krant De Standaard. Hij heeft de uitspraken zaterdag desgevraagd bevestigd. Wilders benadrukt dat de Palestijnse emigratie 'wenselijk is, maar op vrijwillige basis'.

Volgens Wilders kan Israël met recht aanspraak maken op de Gazastrook en Westelijke Jordaanoever. 'Voor mij prevaleert de veiligheid van Israël als democratie boven de rechten van een groep die zich in hoge mate schuldig maakt aan terreur en corruptie,' aldus Wilders.

'Ik ben ervan overtuigd dat de klappen die Israël opvangt vanuit de radicale islam, klappen zijn die eigenlijk voor ons zijn bedoeld.'

Israël en de Palestijnen bestrijden elkaar al decennia, aldus Elsevier. Over en weer schieten ze raketten af en plegen ze aanslagen. De laatste dagen is er een wankel bestand tussen de Palestijnse Hamasbeweging in Gaza en Israël.

Wilders herhaalt in het interview met De Standaard dat hij een referendum wil over hereniging van Vlaanderen en Nederland. Vlaanderen en Nederland zouden in Europa een sterkere stem hebben en economisch sterker staan, denkt hij. De leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) komt zelf elke maand in Antwerpen en heeft het er naar zijn zin.

© MAROKKO.NL 2008
geert wilders
palestijnen
gazastrook
westelijke jordaanoever
jordanië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi