Australiër doodt vrouw en kleinkinderen met bijl

buitenland
5
1 jul '08
De 69-jarige dader liet zich volgens de politie enkele uren later gewillig in de boeien slaan.

Een 69-jarige man is maandag in Australië gearresteerd op verdenking van moord op zijn echtgenote en twee kleinkinderen van vijf en zeven jaar oud. Hij zou ze omgebracht hebben met een bijl.

Bij de aanval op het gezin in het plattelandsdorp Cowra in New South Wales werd ook de 31-jarige dochter van de man, een politieagente, zwaar gewond aan het hoofd. De politie gaat ervan uit dat de 31-jarige vrouw de bijl van haar vader had willen afpakken. Ze slaagde er toch nog in om de buren te bereiken om alarm te slaan.

De buurman zei op de Australische zender ABC dat de jonge vrouw compleet onder het bloed zat toen hij de deur opende. 'Vader brengt moeder en mijn kinderen om. Ik heb hem de bijl afgepakt', zei ze. De grootouders bekommerden zich gewoonlijk om de kleinkinderen, als hun dochter dienst had.

De 69-jarige liet zich volgens de politie enkele uren later gewillig in de boeien slaan. De ambtenaren hadden een tip gekregen van een moteluitbater in een nabijgelegen stadje. Daar had de als 'bijlmoordenaar' gezochte man een kamer voor de nacht geboekt, aldus Standaard.be.

© MAROKKO.NL 2008
bijl doodt vrouw en kleinkinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi