Dader bulldozer-aanslag geestelijk ziek

buitenland
0
3 jul '08
De Palestijnse man die woensdag in Jeruzalem met een bulldozer drie mensen heeft gedood, was volgens zijn advocaat geestelijk ziek.

De advocaat van de familie van de 30-jarige Hussam Dwajat uit Oost-Jeruzalem claimt dan ook dat de man geen terrorist was, maar handelde in een vlaag van verstandsverbijstering. Zijn familie is niet religieus, keurde de daad af en leeft mee met de slachtoffers, heeft de advocaat bekendgemaakt.

De advocaat eist dat Israël met bewijzen komt voor het huis van de familie wordt gesloopt. Premier Ehud Olmert en minister van Defensie Ehud Barak zouden bij aanslagen door inwoners van het Arabische oostelijke deel van Jeruzalem naar het vroegere beleid van woningsloop willen terugkeren.

De man had volgens lokale media een drugsverleden en enige jaren in de cel doorgebracht wegens de verkrachting van een vrouw uit Israël. Volgens Israëlische veiligheidskringen behoorde hij niet tot een militante groepering.

Drie doden
De man reed woensdag met een bulldozer door het centrum van Jeruzalem en ramde in een drukke straat auto's en bussen. Daarbij kwamen een 68-jarige man en twee vrouwen van 54 en 33 jaar om. Tientallen mensen raakten gewond en er brak een enorme paniek uit. De Palestijn werd uiteindelijk door de politie doodgeschoten, aldus Depers.nl.

Moeder gooit baby
De vijf maanden oude baby Efrat van de jongste vrouw, Sheva Unterman, overleefde de aanslag. Nadat de bulldozer de auto de eerste keer raamde, werd ze door omstanders uit de auto gehaald. Hierna ramde de man de auto nogmaals. De moeder van het kind kwam hierbij om.

© MAROKKO.NL 2008
palestijn jeruzalem aanslag bulldozer hussam dwajat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi